Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

de Rocsi in Dulciuri, 12 Mai 2016 | 788 vizualizari

 

Nu stiu cum a fost prima voastra experienta cu pavlova, cei care ati incercat aceasta bezea, dar pentru mine a fost un fiasco total. Vroiam eu intr-o buna zi, sa fac un fe de tort, iar blatul de deasupra sa fie de pavlova.

Foarte increzatoare ma apuc de treaba, totul merge perfect. Cand scot bezeaua de la copt, ce sa vezi, se lalaise mult si bine...Pfffff, la gunoi. Nu ma dau batuta si trec la tura a doua de blat. Procedez la fel, ma uit la ea dupa ce s-a copt si zic bingooo. Dupa ce s-a racit, cand ma uit la ea se lasese si cum am pus mana pe ea, se facuse ferfenita. Pac la gunoi si asta. Gata, imi zic eu, nu e de mine!

Zilele astea scot niste albusuri de la congelator. Hmm, gandul imi zboara iar la pavlova, ca parca nu as vrea sa ma dau batuta asa repede. Ma apuc iar de treaba si m-am gandit sa fac varianta mini.

Ei da, astea au iesit, doar ca trebuia sa le fac putin mai micute si mai aspectoase, dar m-am bucurat ca rezultatul a fost cel mult asteptat.

Imediat am pregatit si o crema cu lamaie, putina menta maruntia in ea si daaaa, deliciul este gata.

Este un desert minunat, nu spun nu, dar nefiind fana bezea, nu l-as pregati foarte des, recunosc.

Pentru iubitorii de bezea, acest desert este absolut perfect!

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezea:
    • 4 albusuri
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 lingurite otet
    • 2 lingurite amidon
    • un praf de sare
    • 1 lingurita vanilie
    Crema:
    • 350 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 1 lingura unt
    • coaja rasa de lamaie
    • frunzulite de menta
    • cateva mure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pavlova cu crema de lamaie si mure:

Bezeaua:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Zaharul pudra il cernem.

Incepem si incorporam zahar pudra in albusurile spuma, cate putin, mixand dupa fiecare adaugare.

Mixam cel putin 12-15 minute in total.

La final punem otetul, amidonul si vanilia, mai mixam circa un minut.

Tapetam cu hartie de copt o tava, ungem cu putin unt hartia.

Punem bezeaua intr-un pos, facem niste cercuri pe hartia de copt, iar pe margine mai trasam cate o bordura din bezea peste cea care este, pentru a fi mai inalte marginile.


Mie mi-au iesit 7 bucati, dar daca le faceti putin mai mici si mai egale, va ies 8 bucati.

Aprindem cuptorul, il incingem si il reglam la treapta cea mai mica a aragazului.

Introducem tava in cuptor pentru 60-70 de minute maxim.

Dupa acest timp, stingem cuptorul, lasam mini pavlova sa se raceasca in cuptor, fie cu usa inchisa, fie cu ea usor intredeschisa.


Crema:

Intr-o cratita amestecam laptele cu amidonul si zaharul.

Invartim bine cu un tel, pana amidonul este complet desfacut, transferam totul pe foc.

Pregatim crema la foc potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, punem untul si il incorporam bine.

O acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

In crema rece adaugam coaja rasa de lamaie si maruntim si doua frunze de menta.

Scoatem mini pavlova reci din cuptor, punem crema, iar deasupra cateva mure.

Decoram cu frunzulite de menta si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pavlova cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

13.05.2016, 21:32

Marcela nu este deloc greu, chestia este sa iese cum trebuie

ancutsa 1

07.06.2016, 19:34


Am o intrebare pentru tine: ai spus ca dupa ce este gata se lasa in cuptor sa se raceasca, dar daca am mai multe tavi ce pot face?

Rocsi 1

07.06.2016, 20:31

Ancutsa, in primul rand cred ca trebuie sa le coci pe rand, dar nu stiu ce poti face cu bezeaua cat timp se coace si se raceste prima tura. Cred ca trebuie sa bati si bezeaua pe rand. Concret nu stiu ce sa iti zic, ca nu am incercat ceea ce ma intrebi tu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuci in foietaj