Mere prajite cu nuca si caramel

de Miha in Dulciuri, 30 Ian 2010 | 7959 vizualizari

 

Un desert foarte usor de facut si dupa care veti avea privirea vinovata a celui ce-a mancat prea mult. :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g iaurt
  • 3 linguri unt topit
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sosul caramel:
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
  • 4 mere
  • nuci taiate bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere prajite cu nuca si caramel:

Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane.


Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.



Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.



Sosul caramel:


Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.


Merele le curatam si le scoatem cotoarele. Le taiem felii cam de 1 cm grosime. In functie de cat sunt de dulci presaram sau nu cu zahar, apoi cu scortisoara.


Compozitia pentru aluat o punem intr-o farfurie si tavalim feliile de mar pe ambele parti. Le punem la prajit intr-o tava de teflon unsa cu putin ulei.


Se scot pe un servet absorbant daca este nevoie, dupa care se stopesc cu sosul caramel din belsug si se presara cu nuca bucati (rupta cu mana).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere prajite cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adnas54 1

16.02.2010, 23:36

la cum arata, fara sa citesti numele retetei,te astepti la cu totul altceva. Grozava idee, din merele noastre, ce minuni ai scos....

Miha 1

17.02.2010, 00:14

Foarte bune. Ma rog, noua ne-au placut tare mult.

elena1988 1

12.02.2011, 19:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Casuta din turta dulce