Merluza cu salsa de usturoi

de naomy in Peste, 6 Oct 2011 | 4238 vizualizari

 

A fost o inspiratie de moment ,eram cu gandul la tatal meu (mare pescar),el gatea mereu peste cu mamaliguta si inca gateste .

 

INGREDIENTE

  • 3 filete merluza
  • condimente de peste
  • sare dupa gust
  • ulei de masline pt prajit pestele
  • 30 mil vin  alb de gatit aromat
  • SALSA DE USTUROI
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare mare de bucatarie
  • piper alb recent macinat
  • 2 linguri de ulei masline
  • 3 linguri de smantana
  • apa dupa preferinta(cat de groasa sau subtire doriti salsa)
  • MAMALIGUTA CU UNT
  • apa
  • faina de malai dupa preferinta
  • sare
  • 50 gr unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluza cu salsa de usturoi:

Condimentam bine pestele, il prajim la foc moderat pe o parte si pe cealalta, apoi cand este aproape gata turnam vinul aromat sau vin alb normal de gatit. Mai lasam un minut si luam tigaia de pe foc.


Separat preparam salsa de usturoi: punem toate ingredientele pt salsa in (iar ma lovesc de ,...jajajaja ,dar am gasit pe internet cum se numeste instrumentul de lemn,adica cel putin in anumite regiuni ale tarii) deci in BATATOAREA DE PISAT usturoiul :D si pisam bine pana se formeaza o pasta. Adaugam smantana si apa si amestecam bine, apoi turnam salsa peste pestele care este inca cald .


Intre timp preparam si mamaliguta cu unt ,dupa cum stim cu toti ,se pune apa cu sarea la foc pana da in clocot ,apoi reducem focul si turnam faina de malai treptat si amestecam mereu pana fierbe faina,(noua ne place mai moale asa ca nu am pus multa faina si asa a fiert mai repede)cand este aproape fiarta am adaugat untul si am mai lasat-o putin.Se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluza cu salsa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

07.10.2011, 11:11

bun bun

alinutzika 1

07.10.2011, 14:02

adry88 1

07.10.2011, 15:18

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat in sos indian, prajit in pesmet