Merluza cu salsa de usturoi

de naomy in Peste, 6 Oct 2011 | 5081 vizualizari

 

A fost o inspiratie de moment ,eram cu gandul la tatal meu (mare pescar),el gatea mereu peste cu mamaliguta si inca gateste .

 

INGREDIENTE

  • 3 filete merluza
  • condimente de peste
  • sare dupa gust
  • ulei de masline pt prajit pestele
  • 30 mil vin  alb de gatit aromat
  • SALSA DE USTUROI
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare mare de bucatarie
  • piper alb recent macinat
  • 2 linguri de ulei masline
  • 3 linguri de smantana
  • apa dupa preferinta(cat de groasa sau subtire doriti salsa)
  • MAMALIGUTA CU UNT
  • apa
  • faina de malai dupa preferinta
  • sare
  • 50 gr unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluza cu salsa de usturoi:

Condimentam bine pestele, il prajim la foc moderat pe o parte si pe cealalta, apoi cand este aproape gata turnam vinul aromat sau vin alb normal de gatit. Mai lasam un minut si luam tigaia de pe foc.


Separat preparam salsa de usturoi: punem toate ingredientele pt salsa in (iar ma lovesc de ,...jajajaja ,dar am gasit pe internet cum se numeste instrumentul de lemn,adica cel putin in anumite regiuni ale tarii) deci in BATATOAREA DE PISAT usturoiul :D si pisam bine pana se formeaza o pasta. Adaugam smantana si apa si amestecam bine, apoi turnam salsa peste pestele care este inca cald .


Intre timp preparam si mamaliguta cu unt ,dupa cum stim cu toti ,se pune apa cu sarea la foc pana da in clocot ,apoi reducem focul si turnam faina de malai treptat si amestecam mereu pana fierbe faina,(noua ne place mai moale asa ca nu am pus multa faina si asa a fiert mai repede)cand este aproape fiarta am adaugat untul si am mai lasat-o putin.Se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluza cu salsa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

07.10.2011, 11:11

bun bun

alinutzika 1

07.10.2011, 14:02

adry88 1

07.10.2011, 15:18

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de rosii in sos tomat