Peste la cuptor cu sos tomat

de mena29 in Peste, 6 Aug 2011 | 10814 vizualizari

 

Pentru ca azi e sarbatoare si e dezlegare la peste am hotarat sa pregatesc pentru masa de pranz un Peste la cuptor cu sos tomat pe care l-am servit cu mamaliguta ,cu mujdei de usturoi si cu un pahar de vin alb.Daca va place pestele va invit la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg trunchi merluciu;
  • 1 ligura ulei;
  • 2 cepe mari;
  • 5-6 catei de usturoi,
  • condimente pentru peste;
  • 2 linguri cu varf pasta de tomate;
  • 1 pahar de vin alb demisec;
  • 1 pahar de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu sos tomat:

Am curatat pestele ,cu gandul la ce  Peste la cuptor cu sos tomat va iesi, l-am spalat bine dupa cre l-am tamponat bine cu un servetel de bucatarie.Am curatat ceapa,am tocat-o mai mare si am calit-o foarte putin intr-o llingura de ulei.Am pus ceapa intr-un vas termorezistent,deasupra am pus pestele condimentat,am taiat usturoiul si l-am pus peste peste,am adaugat vinul si 1/2 pahar cu apa.Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C dupa care am scos vasul din cuptor,si am adaugat deasupra pasta de tomate desfacuta in 1/2 pahar cu apa.Am mai lasat vasul inca 15 minute la cuptor insa de aceasta data fara folia de aluminiu.

A iesit foarte bun acest Peste la cuptor cu sos tomat .Va poftesc la masa si doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de peste