Peste la cuptor cu sos tomat

de mena29 in Peste, 6 Aug 2011 | 11844 vizualizari

 

Pentru ca azi e sarbatoare si e dezlegare la peste am hotarat sa pregatesc pentru masa de pranz un Peste la cuptor cu sos tomat pe care l-am servit cu mamaliguta ,cu mujdei de usturoi si cu un pahar de vin alb.Daca va place pestele va invit la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg trunchi merluciu;
  • 1 ligura ulei;
  • 2 cepe mari;
  • 5-6 catei de usturoi,
  • condimente pentru peste;
  • 2 linguri cu varf pasta de tomate;
  • 1 pahar de vin alb demisec;
  • 1 pahar de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu sos tomat:

Am curatat pestele ,cu gandul la ce  Peste la cuptor cu sos tomat va iesi, l-am spalat bine dupa cre l-am tamponat bine cu un servetel de bucatarie.Am curatat ceapa,am tocat-o mai mare si am calit-o foarte putin intr-o llingura de ulei.Am pus ceapa intr-un vas termorezistent,deasupra am pus pestele condimentat,am taiat usturoiul si l-am pus peste peste,am adaugat vinul si 1/2 pahar cu apa.Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C dupa care am scos vasul din cuptor,si am adaugat deasupra pasta de tomate desfacuta in 1/2 pahar cu apa.Am mai lasat vasul inca 15 minute la cuptor insa de aceasta data fara folia de aluminiu.

A iesit foarte bun acest Peste la cuptor cu sos tomat .Va poftesc la masa si doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bucataras Medi 1

14.10.2011, 22:01

cum de nu am simtit mirosul sa vin la masa ..............

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:10

Ce bun trunchiul de merlucius

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:15

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de merluciu pane