Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 19 Dec 2013 | 2260 vizualizari

 

Pentru că am întâlnit persoane care strâmbă din nas când aud de rucola, am să încep prin a vă spune câte ceva despre această verdeață incredibil de sănătoasă.
Deși are un conținut caloric foarte mic, este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine precum A, C, K sau P, dar și fier și potasiu. Are însușirea de a îmbunătăți calitatea sângelui. Rucola nu conține grăsimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scăzut. Este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Este un mijloc excelent de prevenire și combatere a aterosclerozei, ischemiei cardiace și a accidentelor vasculare, mărind flexibilitatea și permeabilitatea vaselor de sânge. De asemenea, consumul frunzelor de rucola ferește organismul de infecții și îi sporește capacitatea de apărare, crescând imunitatea acestuia. Infecțiile renale și intestinale sunt prevenite eficient, rucola având un efect antiinfecțios puternic datorită uleiului volatil pe care aceasta îl conține și care distruge eficient bacteriile ce produc aceste boli ori le inhibă dezvoltarea.
Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele:

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • rucola
  • șuncă ( recomand șunca în care se vede fibra )
  • telemea de bivoliță
  • cașcaval cu verdeață
  • 30 ml lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță:

Ouăle se bat cu telul pentru amestecuri ușoare, apoi se adaugă șunca, telemeaua și o mână de rucola, aici folosindu-se mixerul vertical cu cuțit. Adăugăm laptele, iar pentru încorporare folosim din nou telul.

Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsimi, coacem omleta pe ambele părți. Vom obține un mic dejun pufos și foarte gustos.

Este o rețetă extrem de ușor de preparat care nouă ne place mult. Am servit alături de frunze de rucola proaspete, cașcaval cu verdețuri și măsline.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte sarate