Pariziene cu faina de in si branza afumata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2014 | 1757 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 75 gr. faina de in
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 plic zahar tos (5 gr.)
  • 1 lingurita sare
  • 75 gr. faina de ovaz
  • cca 600 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 300 gr. lapte batut (la temperatura camerei)

Umplutura:

  • 250 gr. branza de vaci afumata
  • 200 gr. branza telemea rasa
  • 100 gr. smantana
  • 1 tub crema de unt

in plus:

  • 2 oua mici de casa
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu faina de in si branza afumata:

Preparam intai umplutura:


-telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici;


-zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa.


Aluatul:


-drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare.


-adaugam putina apa calduta,faina de ovaz si lasam maiaua la dospit cca 15 minute in cuptorul cu microunde (oprit), astfel incat sa fie ferita de curenti.


-peste maiaua dospita adaugam toate celelate ingrediente, framantam aluatul si rupem cate o bucata din el (de marimea unei portocale).


-intindem cate o bucatica de aluat cu facaletul pe masa infainata de lucru, la baza asezam umplutura de branza, in partea opusa taiem aluatul fasii paralele pana la jumatatea acestuia;


-rulam aluatul pana la mijloc, avem grija sa impachetam si colturile in interior sa nu se scurga umplutura in tava in timpul coptului.


-le asezam in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte de in si sare grunjoasa,apoi le coacem la temperatura de 180 pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu faina de in si branza afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alilianaa 1

13.07.2014, 22:30

bun, bun

simona72 1

13.07.2014, 23:22

Sunt grozaveeee!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:57

absolut grozave !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu branza sarata