Midii in sos cu piure de cartofi

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Mai 2009 | 7508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg midii
  • 6 cartofi potriviti
  • 6 rosii potrivite
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/4 ceapa
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • boia iute
  • sare, piper
  • patrunjel
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • suc de rosii
  • rosii cubulete in suc de rosii- o jumatate de cutie
  • ulei demasline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos cu piure de cartofi:

Se pun intai cartofii la fiert pentru piure, pentru ca dureaza ceva pana se pregatesc ingredientele pentru sos si sa fie toate gata in acelasi timp.

Eu am folosit midii congelate gat ascoase din cochilie, dar puteti folosi si midii cu tot ambalajul, sa zic asa, doar ca la acelea trebuie sa aveti grija ca daca nu se deschid la fiert inseamna ca nu sunt bune.

Pentru sos:
Am pus rosiile in putina apa fiarta pentru a le decosji mai usor. Am pus rosiile decojite in vasul de la robot, la care am pus jumatatea de cutie de rosii cubulete in suc de rosii, cam un sfert de pahar de suc de rosii, ceapa, boia iute, sare, piper, oregano si busuioc, dupa gust. Eu am folosit busuioc uscat. Eu am ales sa le dau prin robot pentru ca nu imi place sa simt bucatile de rosii si mai ales ceapa.

Se pune in tigaie/cratita, ulei de masline, cam 4 linguri, si cateii de usturoi taiati pe jumatate. Dupa ce se calesc putin se scot si se arunca. Se pun midiile in cratita si se lasa cateva minute sa se inmoie in ulei, dupa care se adauga vinul si se lasa pana incepe sa se evapore vinul. Apoi se adauga sosul de rosii si se lasa la fiert in functie de cat de mult doriti sa se ingroase sosul, mie personal imi place mai gros.

Piureul fiecare il face dupa gust.

Aceste midii se pot servi si cu paste.

Sper sa va placa! Pofta buna!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Oana 1

01.05.2009, 23:41

MMM, ce bine arataaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel