Miel in stil turcesc

de mihaelar63 in Oaie, 14 Mai 2014 | 18792 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa bucataria turceasca . Poate pentru ca nu am experimentat , aprope deloc , retete. Dupa ce am preparat atat de simplu costitele de miel pot sa spun ca sunt pregatita de alte incercari culinare otomane . Nu am crezut ca poate sa iasa un preparat atat de delicios si atat de simplu de preparat . Reteta am preluato dintr-o revista mai veche- Clik pofta buna -. Acesta reteta specifica sud-estului Turciei este recomandata de chef Salih de la restaurantul Divan - Bucuresti .

 

INGREDIENTE

  • o coasta de miel (rasa Suffolk) - 2kg
  • 10 cartofi noi
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei masline
  • 200 gr cas de oaie mai vechi
  • 1 lamaie - zeama
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 6 catei usturoi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in stil turcesc:

Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .

Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .

Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .

Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .

Se pun legumele  si casul sfarmat  deasupra .

Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .

Procedura prevede sa fie impachetatare ermetica cu hartie . Eu n-am reusit 100%  asa ca am impachetat suplimentar si in folie de aluminiu .

Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija [ se acumuleaza aer fierbinte ]si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .

Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Carnea de la ovinele din rasa Suffolk - de carne este net superioara ca fragezime , gust si continut redus de grasimi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil turcesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (28)

Sim0na 1

05.06.2014, 09:58

Mihaela, sar`mana de informatie. Deci este bun si cu sarata si cu mai nesarata Neaparat trebuie s-o incerc!

valy12 1

20.10.2014, 17:13

de unde fac rost de catei de usturoi ca la pet shop nu am vazut?.. ca sunt curios cum iese mancarea

mihaelar63 1

20.10.2014, 17:49

Valy12 In aceasta zona a Ardealului se foloseste termenul ,, Catel de usturoi ''.DEX online ne expliciteaza : bulbi mici sau fire din rădăcina usturoiului . Sau si mai sugestiv poate ajuta imaginile : https://www.google.ro/search?q=Catei+de+usturoi&client=firefox-a&hs=v1F&rls=org.mozilla:ro:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qB9FVIHpFNaxaYjwgaAB&ved=0CCYQsAQ&biw=1920&bih=920.

. La pet shop nu am prea intrat . Pot sa-ti spun ca acesti catei de usturoi ii mai gasesti din cand in cand in oala Multumesc pentru coment si sper ca-ti place reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel