Miel cu cartofi noi la cuptor

de Sim0na in Oaie, 11 Iun 2012 | 4804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati miel (2 cotlete si 2 bucati din zona gatului)
  • boia dulce
  • piper negru boabe
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • ardei iute pisat
  • ulei de masline
  • condiment ptr miel si oaie
  • 500 g cartofi noi
  • boia iute
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • 2 pungi speciale ptr copt
  • Ptr sos tzatziki:
  • 6-7 catei usturoi pisati
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • 150 g iaurt capra
  • 1 castravete ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu cartofi noi la cuptor:

Bucatile de carne de miel le-am condimentat cu boia dulce, cimbru, piper boabe, ardei iute pisat, ulei de masline, putin condiment ptr carne de miel si cu cel 5 cateii de usturoi taiati bucati.

Am amestecat bine si am turnat amestecul intr-o punga de copt, pe care am intepat-o in cateva locuri cu o scobitoare. Am dat la cuptorul preincalzit.

Cartofii i-am curatat cu un burete, i-am condimentat cu boia iute, sare, piper, ulei de masline si cateii de usturoi intregi, iar amestecul l-am pus intr-o alta punga, procedand la fel ca mai sus.

Cand mielul a stat cca 30 minute la cuptor, am adaugat si punga cu cartofi. Am mai lasat cca 30 minute, apoi am rupt pungile si am mai lasat cateva minute pana s-au rumenit cartofii si bucatile de carne.

Cat carnea si cartofii au stat la cuptor, am pregatit sosul tzatziki: cateii de usturoi i-am pisat, am pus putina sare si am amestecat bine, punand din cand in cand ulei de masline. Am adaugat putina zeama de lamaie, iaurtul si castravetele ras. Mergea si putin marar, dar nu prea-mi place mie asa tare.. :)

Am servit friptura cu cartofii, alaturi de sosul tzatziki si paine cu seminte de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava