Miel cu cartofi noi la cuptor

de Sim0na in Oaie, 11 Iun 2012 | 2089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati miel (2 cotlete si 2 bucati din zona gatului)
  • boia dulce
  • piper negru boabe
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • ardei iute pisat
  • ulei de masline
  • condiment ptr miel si oaie
  • 500 g cartofi noi
  • boia iute
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • 2 pungi speciale ptr copt
  • Ptr sos tzatziki:
  • 6-7 catei usturoi pisati
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • 150 g iaurt capra
  • 1 castravete ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu cartofi noi la cuptor:

Bucatile de carne de miel le-am condimentat cu boia dulce, cimbru, piper boabe, ardei iute pisat, ulei de masline, putin condiment ptr carne de miel si cu cel 5 cateii de usturoi taiati bucati.


Am amestecat bine si am turnat amestecul intr-o punga de copt, pe care am intepat-o in cateva locuri cu o scobitoare. Am dat la cuptorul preincalzit.


Cartofii i-am curatat cu un burete, i-am condimentat cu boia iute, sare, piper, ulei de masline si cateii de usturoi intregi, iar amestecul l-am pus intr-o alta punga, procedand la fel ca mai sus.


Cand mielul a stat cca 30 minute la cuptor, am adaugat si punga cu cartofi. Am mai lasat cca 30 minute, apoi am rupt pungile si am mai lasat cateva minute pana s-au rumenit cartofii si bucatile de carne.


Cat carnea si cartofii au stat la cuptor, am pregatit sosul tzatziki: cateii de usturoi i-am pisat, am pus putina sare si am amestecat bine, punand din cand in cand ulei de masline. Am adaugat putina zeama de lamaie, iaurtul si castravetele ras. Mergea si putin marar, dar nu prea-mi place mie asa tare.. :)


Am servit friptura cu cartofii, alaturi de sosul tzatziki si paine cu seminte de casa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

bettyC 1

12.06.2012, 11:58

la favo SIMONA

Sim0na 1

12.06.2012, 12:31

Multumesc tuturor ptr aprecieri!!

andreea_angelo 1

12.06.2012, 13:51

iami delicios!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava