Minciunele

de opia in Dulciuri, 6 Noi 2009 | 6527 vizualizari

 

Minciunele (uscatele sau scovergi) sunt un deset rapid. Tin foarte mult timp si sunt mai bune odata cu trecerea timpului.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 oua
  • 2-3 linguri de smantana groasa
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 100 g de zahar pudra
  • 1 lingura de rom
  • faina cat cuprinde coca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Se pun toate componentele intr-un castron si se amesteca bine. Din zaharul pudra se opreste jumatate pentru pudrat la urma. Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand devine o compozitie omogena si potrivit de moale. Se pune pe planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie fasii lungi de 10-12 cm si late de 2-3 cm, se face o crestatura pe mijlocul fiecareia in lung, in care se introduce unul din capetele fasiei, scotandu-se pe partea cealalta, capatand astfel aspect de fundulita. Se prajesc pe rand, intr-o tigaie adanca cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma. Se pun pe o hartie alba, de preferat servetel, si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat si se seaza pe un platou rotund.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Bunica 1

07.02.2013, 09:25

La multi ani!

Rocsi 1

07.02.2013, 11:14

La multi ani!

Lau 1

07.02.2013, 16:26

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!