Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide

de ionix in Prajituri, 20 Feb 2010 | 6312 vizualizari

 

mi-am cautat azi forma de briose si n-am gasit… dar am gasit niste forme din hartie extrem de mici si am executat cateva… sotul meu a avut pofta asa ca :p…
recomand sa folositi o forma speciala pentru ca-n formele de hartii n-au cum sa creasca prea mult… daca pui prea mult aluat se va deforma si se va arde in tava :D:D

Nu-s ele prea frumusele dar sunt foarte gustoase si o alternativa daca nu va gasiti tava speciala pt briose :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu iaurt
  • Circa 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar
  • Coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri cu cacao
  • O lingurita praf de copt
  • Stafide, ciocolata cu lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide:

Ouale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se adauga si uleiul usor. Se adauga coaja de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Faina, amestecata cu praful de copt si cacaoa,  se toarna usor peste compozitie, amestecand de jos in sus. Aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel pentru chec. Se aseaza formele, una cate una, in tava. In fiecare forma se aseaza cate 2-3 stafide, se toarna aluat iar deasupra ciocolata rasa. Se dau la cuptorul incins pentru 20 de minute la foc mic. Eu am facut testul cu scobitoarea inainte de a le lua de pe foc.   Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

20.02.2010, 23:07

Teo, au fost fooooooooooooaaaaaaaaarte migaloase... dar cum sotul meu rar mananca ceva dulce, au meritat efortul

rivka 1

20.02.2010, 23:15

bune, eu vreau sa-ti zic ca mi-am luat niste forme de alea ...moi asa din ce sunt facute nu stiu, dar la cuptor miros...si parca si in mancare intra mirosul ala...dulceag, nu-mi place! sincer prefer formele de hartie...sau nu or fii calitate buna formele ce mi le-am luat nu stiu....si o forma de chec de aia am...tot la fel miroase la cuptor.

ionix 1

21.02.2010, 00:09

cine stie din ce material tampit o fi facute ... eu am cumparat pt prima data hartii de astea si e pentru prima data cand fac si briose o sa repet experienta cu siguranta , chiar daca stau sa ma coc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Nasturei cu ciocolata