Prajitura cu mere 2

de Rocsi in Prajituri, 12 Ian 2013 | 2913 vizualizari

 

De cum am vazut aceasta prajitura la Poliana mi-a placut foarte mult si am zis ca urmatorul desert cu mere va fi dupa reteta ei.Bine am mai ales pentru ca a iesit foarte, foarte buna si exact cum ne place noua.Va recomand cu drag reteta!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri smantana
  • 140 ml lapte
  • 12 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 500 gr faina
  • 1-2 linguri gris
  • coaja rasa de portocala

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita anason
  • 6 -7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere 2:

Mai intai pregatim umplutura:

Spalam merele si le curatam de coaja.

Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stroarcem de suc dar nu foarte tare.

Intr-o tigaie punem uleiul, merele, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.

Amestecam incet sa nu zdrobim merele prea tare si le lasam sa scada zeama.

Spre final punem scortisoara, anasonul si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi tragem tigaia si lasam merele la racorit.

Aluatul:

Laptele il incalzim pana devine doar caldut, punem in el drojdia si zaharul, amestecam bine si lasam 10 minute la loc caldut.

Batem oul spuma cu sarea, punem smantana peste si le incorporam bine.

Intr-un bol punem faina, pe care o cernem mai intai, si peste untul taiat bucatele mici.

Adaugam amestecul de ou cu smantana, apoi punem laptele treptat si framantam bine (pentru mine acestea au fost cantitatile exacte.Nu a fost nevoie sa pun mai putin lapte sau mai mult, nici faina).

Incorporam coaja rasa de portocala, mai framantam putin pana toate ingredientele sunt omogenizate si lasam 15 minute aluatul la odihnit.

Il rupem in doua si intim doua foi dreptunghiulare.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.

Asezam prima foaie, o presaram cu gris, apoi punem umplutura si o intindem uniform cu o paleta.


Peste venim cu a 2 a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita din loc in loc.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de circa 180 de grade.

Cand este bine coapta foaia de deasupra, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.


O pudram cu zahar si e numai buna de servit.

Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Bunica 1

03.02.2013, 17:23

Buna si usor de facut!

Rocsi 1

03.02.2013, 17:46

Multumesc mult Loredana

Rocsi 1

03.02.2013, 17:46

Bunica iese o bunatate sa stii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea