Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine

de Bunica in Prajituri, 10 Mai 2014 | 2091 vizualizari

 

Asa este cand ai pofta de ceva dulce!Am vrut o prajitura cu crema si capsuni,dar cum capsuni n-am gasit in zona si la piata nu m-am dus ,am facut cu ce am avut.A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat alb:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 400 ml. smantana pentru frisca
  • 150 g. smantana cu 20 la suta grasime
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g. dulceata de visine
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • Glazura:
  • 100 g. unt
  • 200 g. ciocolata Cuvertura cu 55 %cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine:

Blatul cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare.

Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine.

Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura.

In final se pune faina.

Tava de copt 38/25 o tapetam cu hartie si punem compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 de minute.

Cand este coapta se scoate cu hartia din tava si se lasa la racit.

Blatul alb

Pentru blatul alb procedam la fel ca pentru cel cu cacao ,dar nu punem cacao.

Crema.

Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic.

Intr-un vas mixam branza mascarpone si adaugam in ea dulceata de visine.

Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pentru mixat.o mixam pana incepe sa se lege.Adaugam intaritorul de frisca,smantana cu 20% grasime mixand in continuare.

Incorporam mascarponele cu dulceata scu frisca.

Glazura:

Cele 100 g. unt se pun intr-o craticioara la topit.Cand este aproape topit adaugam ciocolata maruntita amestecand foarte repede pentru a nu se arde.

Asamblare:

Luam o tava mai mare decat cea in care am copt balturile,o tapetam cu folie pentru alimente.

Blatul cu cacao se pune primul.

Peste el intindem crema.

Punem blatul alb.

Glazura de ciocolata si ornam cu frisca.

 

 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine se pune in blender omogenizand fructele cu siropul.

2

Glazura se pregateste la foc moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-0
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-1
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-2
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-3
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-4
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-5
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-6
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-7
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-8
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-9
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-10
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-11
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-12
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-13
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-14
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine-15

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

11.05.2014, 10:01

Tare-mi plac prajiturile cu visine!

JulyCris

JulyCris 1

12.05.2014, 17:59

Yummy!

Teo

Teo 1

12.05.2014, 23:07

Ce frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53