Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine

de Bunica in Prajituri, 10 Mai 2014 | 2357 vizualizari

 

Asa este cand ai pofta de ceva dulce!Am vrut o prajitura cu crema si capsuni,dar cum capsuni n-am gasit in zona si la piata nu m-am dus ,am facut cu ce am avut.A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat alb:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 400 ml. smantana pentru frisca
  • 150 g. smantana cu 20 la suta grasime
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g. dulceata de visine
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • Glazura:
  • 100 g. unt
  • 200 g. ciocolata Cuvertura cu 55 %cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine:

Blatul cu cacao:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare.


Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine.


Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura.


In final se pune faina.


Tava de copt 38/25 o tapetam cu hartie si punem compozitia.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 de minute.


Cand este coapta se scoate cu hartia din tava si se lasa la racit.


Blatul alb


Pentru blatul alb procedam la fel ca pentru cel cu cacao ,dar nu punem cacao.


Crema.


Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic.


Intr-un vas mixam branza mascarpone si adaugam in ea dulceata de visine.


Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pentru mixat.o mixam pana incepe sa se lege.Adaugam intaritorul de frisca,smantana cu 20% grasime mixand in continuare.


Incorporam mascarponele cu dulceata scu frisca.


Glazura:


Cele 100 g. unt se pun intr-o craticioara la topit.Cand este aproape topit adaugam ciocolata maruntita amestecand foarte repede pentru a nu se arde.


Asamblare:


Luam o tava mai mare decat cea in care am copt balturile,o tapetam cu folie pentru alimente.


Blatul cu cacao se pune primul.


Peste el intindem crema.


Punem blatul alb.


Glazura de ciocolata si ornam cu frisca.


 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine se pune in blender omogenizand fructele cu siropul.

2

Glazura se pregateste la foc moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.05.2014, 10:01

Tare-mi plac prajiturile cu visine!

JulyCris 1

12.05.2014, 17:59

Yummy!

Teo 1

12.05.2014, 23:07

Ce frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Delia