Prajitura "Sapca cazacului"

de daniela_angelica in Prajituri, 16 Mar 2014 | 42450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 20 linguri de apa
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri faina (rase)
  • 4 linguri de cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • Pentru sirop :
  • 3-4 linguri de zahar, esenta de rom
  • Crema:
  • 5 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 250 gr unt
  • Nuca de cocos
  • Ciocolata pentru glazura

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Sapca cazacului":

Se pregateste tava de copt.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma se adauga intercalat lingurile de apa cu cele de zahar,adaugam albusurile amestecate, faina,cacao si cele doua plicuri de praf de copt si se amesteca usor pt a nu se lasa compozitia.Compozita se pune in tava si se da la cuptor.


Pentru sirop caramelizam zaharul apoi adaugam cam 250 gr apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul ,cand este gata punem esenta de rom .


Crema : se bat cele 5 oua cu zaharul pe aburi pana se ingroasa , cand este rece se amesteca cu cee 250 gr unt .


Cand este gata blatul il decupam in cerculete.fiecare cerculet rezultat se taie pe jumate ,se jnmoaie cele doua parti in sirop ,punem la mijloc crema apoi ungem si pe lateral ,partea laterala o dam prin nuca de cocos iar deasupra se pune glazura de ciocolata .

TIPS-URI

1

ia ceva timp pentru a o pregati dar rezultatul e pe masura :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Sapca cazacului"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

andresan 1

19.03.2014, 21:55

as dori sa stiu daca ouale se bat intrebi pe abur as vrea sa o fac de pasti si nu sunt sigura
va multumesc

daniela_angelica 1

21.03.2014, 14:19

Da ouale se bat intregi pe aburi ...îmi cer scuze ca nu am specificat

bursuc24 1

24.11.2014, 08:58

pt a evita cacofonia din denumire, "cusma ruseasca"

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel