Mini cheesecake cu ananas si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 4220 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place cheesecake-ul, asa ca pentru un nou episod din provocarea Cutia Misterioasa, nu am stat pe ganduri si am prestat o deliciosenie, atat de cremoasa si parfumata, pentru colectia mea! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas cuburi (600 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 150 gr biscuiti cu unt
  • 50 gr unt
  • 1 conserva mandarine
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu ananas si ciocolata:

Pregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava.

Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in cele trei, asezand cate un strat in fiecare forma de copt. Presam ca sa obtinem o baza uniforma, punem la copt, cam 10 minute.

Intre timp, deschidem conserva cu ananas, jumatate din cuburile de ananas le pasam fin cu ajutorul unui blender. Adaugam branza mascarpone, zaharul pudra, oul si mixam bine.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia in cele trei forme, in mod egal, lasand 1 cm margine pentru ca la copt, se vor umfla.

Lasam la copt, aproximativ 40 min, la foc potrivit, dupa care inchidem focul si lasam tava in cuptor sa se tempereze. Tortuletele se vor aseza frumos.

Le scoatem, apoi le dam la rece pentru cateva ore.

Intre timp, caramelizam 4 linguri de zahar brut, adaugam sucul din conserva de ananas si amestecam pana se omogenizeaza. Desfacem o lingura de amidon in putina apa sau suc de ananas, adaugam peste caramel si amestecam pana capata consistenta. Adaugam restul de ananas pe care il taiem in cuburi si mai mici si lasam sa se tempereze.

Tortuletele le garnisim cu ananas in caramel sau feliute de mandarine pentru aspect, dar si un plus de gust!

Ciocolata neagra o topim in putin sos caramel, glazuram dupa bunul gust.

Le dam la rece pana la servire. Sunt extrem de cremoase, parfumate.

 

 

TIPS-URI

1

Nota: de la Vladut, bucatarul de la Neata, am invatat sa nu folosesc ananas crud (proaspat) in combinatie cu branza, sau pentru compozitii cu gelatina. Mentionez ca am facut acest lucru de doua ori, anterior, si a rezultat un gust amar. Ananasul proaspat, crud are o enzime care in contact cu branza transforma gustul acestia intr-unul amarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Gicuta 1

24.02.2016, 10:54

Arata intr-un mare fel!

ralu_ca 1

25.02.2016, 14:51

jolygina 1

17.04.2016, 08:55

ce frumusete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni