Tort Diplomat

de Lau in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 7667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA DIPLOMAT
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 600 ml frisca
  • esenta de portocale
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor cca 15-20 min

Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine, se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu compozitia de ou, adaugam esenta, frisca si se omogenizeaza

Asamblare-se tapeteaza o tava(detasabila) cu folie alimentara, se adauga blatul, adaugam crema si ornam dupa plac

Se da la rece cateva  ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Shirt''