Mini croissante

de Lau in Dulciuri, 15 Mar 2012 | 5076 vizualizari

 

inspiratia diaconta,multumesc de reteta sunt delicioase

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 250 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingurita sare
  • PENTRU IMPACHETAT
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • UNS
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • UMPLUTURA
  • marmelada de visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini croissante:

Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti.

Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam cu faina si punem la frigider pana dospeste aluatul.

Pe masa infainata scoatem aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, ungem cu 2/3 din unt, apoi impachetam foaia in 3, aducand partea de sus in  mijloc si cea de jos peste partea de sus. Punem aluatul intr-o punga si dam la frigider 1 ora. Scoatem alautul si procedam ca la etapa anterioara, il ungem cu untul ramas, impaturim si dam la frigider 1 ora. Il scoatem, il intindem si il impaturim si il dam pentru ultima oara la frigider,

Intindem o foaie dreptunghiulara si taiem tringhiuri, asezam umplutura pe partea lata si rulam de la baza spre varf. Le asezam in tava cu distanta intre ele si le lasam sa creasca intr-un loc cald. Le ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptor pentru cca 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini croissante" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid