Mini eclere

de Meea in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 3209 vizualizari

 

Micute si dragute, perfecte pentru o zi de rasfat culinar! Si cum caldura maaare ma impiedica sa folosesc cuptorul, era musai sa ma grabesc cu pregatitul lor asa ca am optat pentru o frisca indulcita in loc de crema de vanilie :) Dar au iesit nemaipomenit de bune!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente choux-uri:
  • 150g faina
  • 250mlapa
  • 50mlulei
  • 3 oua
  • sare
  • Ingrediente decor:
  • 120g ciocolata neagra
  • 30ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • cateva fructe congelate
  • un plic intaritor pentru frisca
  • am uitat sa verific cati ml de frisca am pus pentru decorat,dar erau in jur de 60ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Sa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam in continuare pana frisca s-a intarit. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider.
              In timp ce frisca sta la frigider ne apucam de choux-uri. Punel uleiul, sarea si apa intr-o cratita si lasam sa dea in clocot. Stingem focul si adaugam faina apoi amestecam repede pana cand obtinem o bila mare si aluatul s-a desprins de peretii vasului. Din nou, am uitat sa fac poza la aceasta etapa dar sunt sigura ca va descurcati :)
             Dupa ce aluatul s-a racit adaugam ouale (batute) pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare de ou. Apoi continuam sa mixam pana cand aluatul se poate modela.
           Pe dosul foii de copt desenam cu creionul cerculete (de ce marime doriti). Puteti omite etapa aceasta dar eu am vrut sa fie cat mai egale eclerele mele:). Punem in fiecare cerculet cate o lingura din aluat. Ungeti-va putin mana cu care modelati cu ulei,si incercati sa faceti suprafata choux-urilor cat de plata(nu mult,oricum aceasta or sa creasca in cuptor). Coaceti-le aproxmativ 25 minute sau pana cand suprafata lor devine aramie.

             Cand sunt gata scoate-ti choux-urile din cuptor si lasati-le la racit.
             Pe baie de aburi puneti ciocolata neagra si frisca lichida (cei 30 ml) si amestecati pana cand ciocolata s-a topit. Apoi lasati-o la racit.
            Choux-urile racite le glazuram cu putina ciocolata si dam la frigider 5 minute.Apoi punem frisca intr-un pos si facem un mot zdravan pe choux-uri.Presaram zahar pudra (prin sita) si decoram cu fructe congelate (sau bilute de ciocolata). Au aspectul putin diferit dar gustul e nemaipomenit! Va plac?

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux à la creme(cu ciocolata)..