Mini eclere

de Meea in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 1091 vizualizari

 

Micute si dragute, perfecte pentru o zi de rasfat culinar! Si cum caldura maaare ma impiedica sa folosesc cuptorul, era musai sa ma grabesc cu pregatitul lor asa ca am optat pentru o frisca indulcita in loc de crema de vanilie :) Dar au iesit nemaipomenit de bune!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente choux-uri:
  • 150g faina
  • 250mlapa
  • 50mlulei
  • 3 oua
  • sare
  • Ingrediente decor:
  • 120g ciocolata neagra
  • 30ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • cateva fructe congelate
  • un plic intaritor pentru frisca
  • am uitat sa verific cati ml de frisca am pus pentru decorat,dar erau in jur de 60ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Sa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Mixam in continuare pana frisca s-a intarit. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider.

In timp ce frisca sta la frigider ne apucam de choux-uri. Punel uleiul, sarea si apa intr-o cratita si lasam sa dea in clocot. Stingem focul si adaugam faina apoi amestecam repede pana cand obtinem o bila mare si aluatul s-a desprins de peretii vasului. Din nou, am uitat sa fac poza la aceasta etapa dar sunt sigura ca va descurcati :)

Dupa ce aluatul s-a racit adaugam ouale (batute) pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare de ou. Apoi continuam sa mixam pana cand aluatul se poate modela.

Pe dosul foii de copt desenam cu creionul cerculete (de ce marime doriti). Puteti omite etapa aceasta dar eu am vrut sa fie cat mai egale eclerele mele:). Punem in fiecare cerculet cate o lingura din aluat. Ungeti-va putin mana cu care modelati cu ulei,si incercati sa faceti suprafata choux-urilor cat de plata(nu mult,oricum aceasta or sa creasca in cuptor). Coaceti-le aproxmativ 25 minute sau pana cand suprafata lor devine aramie.


Cand sunt gata scoate-ti choux-urile din cuptor si lasati-le la racit.

Pe baie de aburi puneti ciocolata neagra si frisca lichida (cei 30 ml) si amestecati pana cand ciocolata s-a topit. Apoi lasati-o la racit.

Choux-urile racite le glazuram cu putina ciocolata si dam la frigider 5 minute.Apoi punem frisca intr-un pos si facem un mot zdravan pe choux-uri.Presaram zahar pudra (prin sita) si decoram cu fructe congelate (sau bilute de ciocolata). Au aspectul putin diferit dar gustul e nemaipomenit! Va plac?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.09.2015, 20:28

Ce delicioase!

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:30

Ce dragalase sunt!

dantes 1

07.09.2015, 11:44

delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè