Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 937 vizualizari

 

Pavlova mea

 

INGREDIENTE

  • pentru baza de bezea
  • - 4 albusuri (oua de gaina)
  • - 200 g zahar alb tos
  • - 1 praf sare
  • pentru crema:
  • - 4 galbenusuri (oua de gaina)
  • - 4 linguri zahar alb tos
  • - 1 lingura amidon
  • - 1 pastaie vanilie
  • - 500 ml lapte dulce de vaca (se poate inlocui cu lapte de soia)
  • - 400 gr iaurt cremos (sau crema de branza, mascarpone)
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 1 praf turmeric
  • pentru bordura:
  • - 100 g ciocolata neagra
  • pentru ornat:
  • - fructe (capsuni, zmeura, caise, etc)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata:

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci.

Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in vasul robotului, adaugam un praf de sare si pornim robotul. Cand albusurile capata consistenta, se albesc, adaugam zaharul si lasam sa mixeze aproximativ 20 minute.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Punem bezeaua obtinuta intr-un poche si spritam cateva cuiburi la distanta de aproximativ 4-5 cm unul de celalalt. Le punem la copt, la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 40 minute. Le lasam la racit in cuptor cateva minute, apoi le scoatem si le asezam pe un grilaj.

Intre timp,pregatim crema. Intr-un vas cu pereti grosi, adaugam galbenusurile, zaharul, amidonul, semintele de la vanilie si teaca de vanilie si 50 ml lapte. Amestecam cu un tel si apoi adaugam treptat restul de lapte dulce. Transferam cratita pe foc si amestecam continuu pana crema devine vascoasa. Dam deoparte, scoatem teaca de vanilie si lasam la racit.

Iaurtul il mixam cu un pic de zahar pudra. Incorporam crema racita si un praf de turmeric. Combinatia este senzationala, promit!

Cuiburile de bezea trebuie safie racite bine.

Punem crema de iaurt intr-un poche si umplem fiecare cuib de bezea.

Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam o fasie de hartie de copt, o taiem la dimensiunea fiecarui cuib si apoi trasam o grafica oarecare sau dupa model, din ciocolata. Lasam un minut sa se raceasca, apoi invelim marginea Pavlovei cu aceasta fasie. Transferam in frigider pentru minim 30 min. Scoatem din frigider si indepartam cu atentie hartia de copt. Atentie, daca diferenta de temperatura este mare, atunci ciocolata se va inmuia destul de repede, astfel ca trebuie sa va miscati repede. Garnisim cu fructe si dam la frigider din nou pana in momentul servirii.

Este un deliciu. Bezea crocanta, crema fina si rece, ciocolata neagra si fructe!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

09.09.2015, 18:29

Eeeeeeee ,ce bunatate!

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:45

cristeena20 1

11.09.2015, 14:28

o adevarata opera de arta Laura!! o minunatie!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!