Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2020 | 580 vizualizari

 

Săptămâna trecută am făcut niște mini rulouri din carne de porc, învelite în bacon (rețetă pe care o plănuisem de mult timp) dar nu prea am socotit bine cantitatea necesară de carne. Așa că mi-a mai rămas, după ce am făcut cele 10 rulouri și a trebuit să mai prepar ceva. Am preparat o mini ruladă, dar cum nu mai aveam decât un rest de compoziție, am făcut rulada într-o tăviță foarte mică. Am adăugat și două ouă fierte, ca să dau înălțime ruladei, care până la urmă a ieșit foarte gustoasă, iar soțul a apreciat-o foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 300-400 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapă galbenă
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă mici fierte tari
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc:

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.


Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.


Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se adaugă: oul, condimentele, pătrunjelul tocat, bicarbonatul de sodiu, ceapa călită și scursă de ulei. Se amestecă bine îngredientele și la urmă se încorporează făina, atât cât trebuie pentru a avea o compoziție bine legată.


Se unge cu ulei o foaie de hârtie de copt și apoi se întinde compoziția de carne, pe dimensiunile tăviței în care se va coace rulada.


Pe mijloc se pun cele două ouă fierte și apoi se rulează carnea.


Se pune rulada, cu tot cu hârtie, în tavă și se unge cu oul mixat înainte.


Se dă tava la cuptor, la foc mediu și din când în când se scoate, pentru a se unge din nou cu ou.


Când rulada este pătrunsă (se verifică, înțepând cu o scobitoare) și rumenită frumos, se scoate din cuptor.


Se porționează când se răcește complet și se servește ca aperitiv rece.

TIPS-URI

1

Pentru o ruladă mică, alegeți ouă mici.

2

Ungeți cu ou rulada și îi veți da un aspect foarte frumos.

3

Nu tăiați rulada decât după ce s-a răcit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:56

Mulțumesc frumos, Gaby!

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:56

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:24

Ce grozava este si ce mult ne place si noua! In plus, este tare satioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Chiftele picante din cartofi