Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 20 Aug 2020 | 6315 vizualizari

 

Voiam de ceva timp să fac astfel de mini rulouri din carne tocată de porc, pe care să le ”înfășor” în felii subțiri de bacon... Săptămâna trecută am atins și acest obiectiv, dar m-am înșelat în privința cantității necesare de carne tocată, așa că fără intenție, am fost nevoită să mai fac ceva. Ambele rețete au fost pe placul nostru, dar mai ales aceasta, după ce am asociat niște cartofi natur delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 ceapă galbenă
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • 10 felii de bacon
  • 150 ml de supă concentrată
  • 2 linguri de smântână
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru garnitură:
  • 2-3 cartofi roz, fierți natur
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • 50 grame de unt topit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur:

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.

În carnea tocată de porc se adaugă: ceapa călită, scursă de ulei, oul, făina albă, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se amestecă bine aceste ingrediente și apoi se desfac și se pregătesc feliile de bacon.

Se pun 1-2 linguri (mai precis, o lingură încărcată) de amestec de carne tocată la capătul unei felii de bacon și se rulează.

Se pun mini rulourile într-o tavă termorezistentă.

Se subțiază două linguri de smântână grasă cu 1 lingură de ulei și 150 ml de supă concentrată, se omogenizează și se toarnă peste mini rulouri.

Se sigilează tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, se scoate tava din cuptor, se întorc rulourile și se toarnă peste ele lichidul adăugat.

După 30 de minute, se ia folia de aluminiu și se continuă coacerea rulourilor, cu stropirea lor, din când în când cu lichidul din tavă.

Când lichidul din tavă a scăzut mult, iar rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor și se servesc calzi, cu cartofi natur, fierți între timp în apă sărată, stropiți cu unt topit și presărați cu pătrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și carne tocată amestec, dar carnea de porc este mai fragedă și mai gustoasă.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

3

Scurgeți ceapa călită de ulei, înainte de a o adăuga în carnea tocată.

4

Coaceți mini rulourile în cuptor, acoperite cu folia de aluminiu, timp de 30 de minute, ca să se pătrundă. După acest interval de timp, îndepărtați folia și mai țineți mini rulourile în cuptor, până ce se rumenesc și scade lichidul adăugat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

27.08.2020, 20:39

Mulțumesc frumos, Daniela!

Ancutsa 1

30.08.2020, 16:27

Bune, bune!

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:57

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de primavara ploioasa