Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 20 Aug 2020 | 2427 vizualizari

 

Voiam de ceva timp să fac astfel de mini rulouri din carne tocată de porc, pe care să le ”înfășor” în felii subțiri de bacon... Săptămâna trecută am atins și acest obiectiv, dar m-am înșelat în privința cantității necesare de carne tocată, așa că fără intenție, am fost nevoită să mai fac ceva. Ambele rețete au fost pe placul nostru, dar mai ales aceasta, după ce am asociat niște cartofi natur delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 ceapă galbenă
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • 10 felii de bacon
  • 150 ml de supă concentrată
  • 2 linguri de smântână
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru garnitură:
  • 2-3 cartofi roz, fierți natur
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • 50 grame de unt topit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur:

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.


Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.


În carnea tocată de porc se adaugă: ceapa călită, scursă de ulei, oul, făina albă, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se amestecă bine aceste ingrediente și apoi se desfac și se pregătesc feliile de bacon.


Se pun 1-2 linguri (mai precis, o lingură încărcată) de amestec de carne tocată la capătul unei felii de bacon și se rulează.


Se pun mini rulourile într-o tavă termorezistentă.


Se subțiază două linguri de smântână grasă cu 1 lingură de ulei și 150 ml de supă concentrată, se omogenizează și se toarnă peste mini rulouri.


Se sigilează tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, se scoate tava din cuptor, se întorc rulourile și se toarnă peste ele lichidul adăugat.


După 30 de minute, se ia folia de aluminiu și se continuă coacerea rulourilor, cu stropirea lor, din când în când cu lichidul din tavă.


Când lichidul din tavă a scăzut mult, iar rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor și se servesc calzi, cu cartofi natur, fierți între timp în apă sărată, stropiți cu unt topit și presărați cu pătrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și carne tocată amestec, dar carnea de porc este mai fragedă și mai gustoasă.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

3

Scurgeți ceapa călită de ulei, înainte de a o adăuga în carnea tocată.

4

Coaceți mini rulourile în cuptor, acoperite cu folia de aluminiu, timp de 30 de minute, ca să se pătrundă. După acest interval de timp, îndepărtați folia și mai țineți mini rulourile în cuptor, până ce se rumenesc și scade lichidul adăugat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

27.08.2020, 20:39

Mulțumesc frumos, Daniela!

Ancutsa 1

30.08.2020, 16:27

Bune, bune!

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:57

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert waffle cu capsuni
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu cartofi crocanti cu malai