Mini tarte cu ciuperci si porumb

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2015 | 1554 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

350 gr faina
15 g drojdie
1 lingura zahar
30 g unt topit
150-200 ml lapte caldut
un praf de sare
   

Umplutura:
1 borcan mic ciuperci taiate
6 linguri boabe de porumb
cateva masline
120 g cascaval
1 lingura susan

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ciuperci si porumb:

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit. Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.


Umplutura: Scurgem ciupercile de zeama, le spalam sub jetul de apa, le asezam pe niste servetele sa se scurga din apa. Maslinele le taiem feliute. Cascavalul il dam pe razatoarea mica. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam. Intindem o foaie potrivit de groasa, luam o forma de mini tarta, o punem cu gura in jos si decupam aluatul dupa ea. Mi-au iesit 8 cercuri din aceasta cantitate, formele fiind potrivite. Asezam fiecare cerc de aluat in forma, il tapetam bine si pe peretii formelor. Le intepam cu o furculita. Punem in fiecare ciupercute, boabe de porumb, felii de masline si cascaval ras. Deasupra presaram susan. Asezam formele pe o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand s-au rumenit, le scoatem, le lasam putin la racorit si le savuram.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

25.04.2015, 20:35

Multumesc Lau

Xandrinne 1

26.04.2015, 10:38

Ce pofta mi-ai facut, Rocsi!!

Rocsi 1

28.04.2015, 21:52

Xandrine, se pregatesc usor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu sunca si ardei