Mini tort "Diplomat"

de LUK in Torturi, 31 Mar 2013 | 12772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • o jumatate de lingurta de praf de copt
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • o mana de stafide
  • esenta de rom
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • un compot mai mic de ananas
  • un iaurt natural 3.5%grasimae
  • 8 gr gelatina
  • 100ml frisca pt ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tort "Diplomat":

 Pentru blat:

Separa albusurile de galbenusuri.Amesteca faina cu praful de copt.Bate albusurile pana devin spuma tare.Adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare.Cand ai obtinut o spuma tare adauga galbenusurile amestecate  in prealabil cu lingura.Incorporeaza usor galbenusurile amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.Adauga treptat faina amestecand usor.Amestecul obtinut se toaran intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu putina faina.Tava mea are 30cm lungime si 20 latime.Se coace la foc mediu cca 30 min(verificati cu scobitoarea , sa nu se lipeasca aluatul de ea).Scoatem blatul din tava si il taiem in 3 fasii egale.

Crema(se poate pregati cat e blatul la cuptor):

Punem 2 linguri cu zahar intr-un ibric cu apa sa se topeasca zaharul.Adaugam esenta de rom si stafidele si le lasam sa stea in apa cca 30 min(dupa ce am luat ibricul de pe foc)

Hidratam gelatina in 50ml apa.Batem frisca tare.Cand s-a hidratat gelatina o topim la foc mic sau pe baie de abur,sa nu fiarba.Gelatina o turnam peste iaurtul amestecat cu zahar pudra .Acesta il punem apoi in frisca,turnam si ananasul scurs de suc,stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si amestecam.

Insiropam fiecare fasie cu apa in care au stat stafidele si ungem cu crema de mai sus.

Ornam cu cei 100ml frisca batuta pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort "Diplomat"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (de Pasti)