Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba

de CristinaCriss in Torturi, 15 Apr 2014 | 36102 vizualizari

 

Cum postul este pe sfarsite, m-am gandit ca trebuie sa avem un desert bun pe masa de Paste...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru crema
  • 1200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 300 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt cu fructe de padure
  • 3 linguri dulceata coacaze negre
  • 50 g unt
  • 6 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba:

Blat


Se bat albusurile spuma su praful de sare, apoi se adauga zaharul cate putin mixand la viteza mare.Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi cu telul se incorporeaza in spuma de albus, dupa care se adauga faina si praful de copt proaspat cernute.Turnam aiuatul in tava(dimensiuni 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 15 min. la 160 grade si 35 min. la 170 grade. Dupa racire se taie blatul in 3 foi.


Crema


Mai intai pregatim frisca din smantana si zahar pudra, apoi punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa rece.


Intr-un vas, pe baie de apa turnam frisca lichida, untul, ciocolata rupta in bucati si fierbem pana cand aceasta se topeste complet. Tragem vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu ajutorul unui tel incorporam iaurtul, dulceata si 2/3 din frisca.




Asamblare


Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si turnam 1/3 crema, asezam o foaie de blat insiropat, 1/3 crema, blat, 1/3 crema si iar blat. Acoperim cu folie, tinem la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornam cu frisca ramasa si fructe de padure. Rezulta un tort de aproximativ 3 kg.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa folositi iaurt cu fructe, puteti opta pentru cel natural cu 3% grasimi si mai adaugati 2 linguri de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

CristinaCriss 1

15.04.2014, 10:48

Multumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

15.04.2014, 11:28

Un deliciu de tort

Lia_ 1

16.04.2014, 07:37

imi place mult ideea asta de tort. bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort ecler cu crema de capsuni