Minichecuri cu visine si ciocolata

de Bucataras in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 4309 vizualizari

 

Va prezint citeva retete care sunt pe placul copiilor si o spun cert pentru ca am preparat aceste retete de zeci de ori in diferite moduri, iar de fiecare data am vazut sclipitul si bucuria placerii in ochisorii lor .

Numai ce nu facem noi ca sa-i bucuram pe acei apropiati si sa-i vedem mereu fericiti si uimiti de ceea ce facem noi pentru ei. Doar cind faci un lucru cu dragoste si dorinta – mereu iti reuseste. Sper sa fie pe placul copiilor vostri, dar cred ca nici un om matur nu va refuza sa guste din aceste retete. Cu drag, Anisoara din Chisinau.

 

INGREDIENTE

  • 0.5 l de lapte acre sau iaurt
  • 3 oua
  • 200 gr de unt
  • 1.5 pahar de zahar ( pah.200gr)
  • o lingura de bicarbonat de sodio stinsa cu otet
  • 2.5 pahare de faina alba
  • vanilie si suc de lamiie
  • Visine 100 gr
  • Prune uscate si miez de nuca – cite 10 bucati
  • 100 gr. de ciocolata
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de smintina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichecuri cu visine si ciocolata:

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind  untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se face un aluat  semilichid .

In cazul de fata am copt in cuptor 2 feluri de minichekuri.

1. Prima jumatate de aluat se toarna in formele mici de silicon la o inaltime de 2/3 nu mai mult ( pentru ca in cuptor aluatul se ridica mult ) si se introduc in cuptorul incins , unde se coc aproape 15 minute la temperatura de 180 gr.

Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor si se adauga in mijlocul fiecarui minichec  fierbinte cite una-doua visine in sucul lor . Chekurile se imbiba rapid cu sucul de visina si se umezesc bine. Se lase sa se raceasca si se presara cu zahar pudra pe deasupra lor.

2. In a doua jumatate se adauga 2-3 linguri de cacao, se amesteca bine aluatul si se toarna in forme  numai pe jumatate - un 2/3 ca in primul caz. La fel se coc la cuptor timp de 15 minute.

Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor si se adauga in mijlocul la fiecare minichec  caldut cite o  pruna uscata cu miez de nuca. Se lase sa se raceasca. Apoi se topeste 100 gr de  ciocolata, se adauga 50 gr de unt si 50 gr de smintina si se amesteca foarte bine. Cind checurile sunt racite se ung bine cu crema de ciocolata. Deasupra se orneaza cu bezea alba..

Dupa dorinta se poate amesteca visina si miezul de nuca in aluatul pregatit si se coace tot aluatul odata in cuptorul incins la temperatura de 180 gr timp de  45 minute.

Rezulta un chek fraged si foarte bun la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"