Minieclere cu crema de vanilie

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 4090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 6 oua
  • 500 ml. apa
  • 250 gr. margarina Rama
  • 50 gr.zahar tos
  • 360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca)
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 250 gr.zahar tos
  • 200 gr. faina
  • 3 cani cu lapte (750 ml.)
  • 6 pliculete de vanilie
  • Pentru glazura :
  • 150 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr.margarina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1-2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu crema de vanilie:

Mod de preparare aluat :


Intr-o cratita,pe foc , adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa. Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua , rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .


In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu-cleste de inghetata- . Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 30 minute pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema. Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.


Mod de preparare a cremei :


Spargem ouale, le punem intr-un castron si le mixam ;adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou;turnam si laptele amestecand pana la omogenizare. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.


Mod de preparare al glazurii :


Intr-un vas de pus pe foc luam o craticioara si rupem in ea ciocolata , adaugam margarina , apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem vasul cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena. Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa. In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou ,lasam sa se intareasca glazura si apoi facem un decor din ciocolata alba.


Delicioase !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iri_iri 1

28.04.2012, 15:10

un ecler de asta mic as vrea si eu

mamaieelena 1

28.04.2012, 20:04

bune

Pushaa 1

14.12.2014, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32