Desert prajitura cu fructe si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Iun 2020 | 9042 vizualizari

 

Pentru ca tot sunt in faza de pregatit dulceturi din diferite fructe de sezon, acum cirese amare, visine altoite cu cirese, am pus si de-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 50 g unt cu 82% grasime ( topit)
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • ciresea amare si visine altoite cu cirese - nu le-am cantarit
  • Crema
  • 150 g lapte condensat caramelizat DeLatte
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • Decor
  • cirese amare
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe si mascarpone:

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca cat timp am mixat galbenusurile cu zaharul farin. Cand galbenusurile si-au dublat volumul am incorporat si untul topit, apoi am adaugat jumatate din faina si am amestecat incet. Am adaugat jumatate din albusurle batute spuma, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Adaugam si restul de faina si-l incorporat tot cu miscari lente, apoi incorporam si restul de albusuri, tot cu miscari lente de jos in sus. Am turnat blatul in tava tapetata, apoi am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 4-5 min, apoi am scos tava din cuptor si am asezat fructele peste blat, am introdus din nou tava la cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Am  mixat mascarponele cu laptele condensat caramelizat cca 5-6 min, pana am obtinut o crema spumoasa.

Frisca : Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma, am adaugat zaharul pudra si am mai mixat cca 2-3 min.

Asamblare : Am scos blatul din tava si l-am asezat pe un platou, am taiat marginile, apoi am intins crema, am portionat prajitura apoi am ornat cu frisca, cirese si aschii de ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală (reteta video)