Prajitura cu nuci si crema caramel - snickers

de Micutza Luana in Prajituri, 17 Ian 2014 | 2943 vizualizari

 

Preluata de la Lavinia :-*

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 7 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 300 gr nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Glazura de ciocolata alba
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Crema de caramel
  • 10 linguri de zahar
  • 7 galbenusuri+4 lg de zahar
  • 250 gr unt
  • 200 gr nuci
  • Glazura de ciocolata
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 2 lg frisca lichida
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si crema caramel - snickers:

Blatul

Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea.

La final adaugam si romul si nuca .

Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit.

Glazura de ciocolata alba

Ciocolata o topim la bain-marie cu frisca si uleiul. Ungem blatul cu ciocolata si dam la rece pana se intareste ciocolata.

Crema caramel

Intr-o craticioara punem la caramelizat cele 10 lg de zahar. O luam de pe foc si adaugam untul amestecand continuu, apoi o punem din nou pe foc pana se topeste untul.

Mixam galbenusurile cu cele 4 lg de zahar si le punem peste caramel amestecand continuu.

Punem si nucile si lasam crema pe foc pana se ingroasa .

Odata ajunsa la temperatura camerei o punem peste ciocolata alba si o lasam la rece pana se intareste .

Topim si ciocolata neagra la bain-marie cu frisca si uleiul si intindem peste caramel.

Se da la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si crema caramel - snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Micutza Luana 1

18.01.2014, 16:39

multumesc

Rocsi 1

18.01.2014, 19:10

O bucatica tot vreau si eu

diaconta 1

18.01.2014, 21:56

o prajitura tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu capsuni