Moelleux au chocolat

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2014 | 3670 vizualizari

 

Dupa ce am studiat ciocolatoasele lui Rux am facut si noi acest desert minunat, se topeste in gura si este absolut divin!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • o lingurita esenta de rom
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 2 ciocolate amarui (180 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun, apoi se adauga cate un ou intreg si se mixeaza in continuare. Mie mi s-a parut ca parca s-a taiat untul...nu era asa cremos...dar am pus in continuare ingredientele si a iesit perfect! Deci nu va speriati daca are o consistenta mai ciudata.

Am adaugat apoi ciocolata topita la abur, esenta de rom si apoi faina in doua transe, mixand usor sa se incorporeze bine. 

Am uns formele de ceramica cu unt si am pus compozitia in forme.

Cuptorul l-am pregatit la 210 g si am pus formele pentru 10 minute. Daca lasam 8 minute, cum a zis Rux, ieseau si mai cremoase inauntru, insa au fost perfecte si asa.

Extraordinare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Moelleux au chocolat-0
Moelleux au chocolat-1
Moelleux au chocolat-2
Moelleux au chocolat-3
Moelleux au chocolat-4
Moelleux au chocolat-5
Moelleux au chocolat-6
Moelleux au chocolat-7

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

14.05.2014, 19:58

Mmmm cum se scurge ciocolata aia

mirela0911

mirela0911 1

14.05.2014, 22:03

robert_badica

robert_badica 1

15.07.2014, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03