Tartă cu ciocolată

de sisterskitchen in Prajituri, 13 Feb 2012 | 1153 vizualizari

 

Cum am încercat o varietate de tarte cu fructe, a venit şi vremea CIOCOLATEI!
De multă vreme ne doream să facem această tartă şi în weekend am reusit. Combinaţia de aluat fraged cu cremă fină de ciocolată este o nebunie!!
Un desert cu multă ciocolată pentru iubitorii de gen, cu care nu ai cum să dai greş atunci când ai invitaţi sau când vrei să faci o bucurie prietenilor . Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • 120 g făină
  • 60 g cacao
  • 2,5 g sare
  • 60 g zahăr pudră
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 30 g ciocolată neagră, topită şi răcită
  • 1 ou
  • UMPLUTURA:
  • 150 ml lapte
  • 250 ml frişcă
  • 250 g ciocolată neagră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea.

2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul.

3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă.

4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se formează un aluat moale, manevrabil.

5.Modelaţi coca într-o formă ca de bilă şi intindeţi-o într-o tavă rotundă.

6. Acoperiţi-o cu folie şi puneţi-o la frigider timp de 30 de minute. Preîncalziţi cuptorul. înţepaţi aluatul cu o furculiţă şi lăsaţi tarta să se coacă "orb" timp de 15-20 minute.

7. Lăsăm tarta să se răcească.

PENTRU UMPLUTURA: Aduceţi laptele şi jumătate din frişcă la punctul de fierbere într-o oală mai mică.

8. Rupeţi ciocolata în bucaţele mici sau radeţi-o.

9. Turnaţi crema încalzită şi laptele peste ciocolată şi amestecaţi până ce aceasta s-a topit şi s-a omogenizat. Lăsaţi amestecul să se răcească

10. Amestecaţi frişca rămasă până se întăreşte şi adăugaţi crema de ciocolată.

11. Turnaţi compoziţia peste aluatul deja copt şi lăsaţi amestecul la rece (4 ore) înainte de a-l servi.

12. Noi am ornat cu ciocolata neagră, fulgi de migdale şi am servit cu ingheţată de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

VERONICA2607 1

15.02.2012, 15:10

Ina 1

17.02.2012, 13:39

place

sisterskitchen 1

19.02.2012, 07:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!