Mini-Noire

de lilik in Prajituri, 1 Aug 2011 | 4226 vizualizari

 

Multumiri Licutei pentru aceasta minunata reteta....am incercat-o cu cioco alba,dar era musai sa incerc si originalul...eu am facut in varianta mini,din ingredientele de mai jos mi-au iesit 5 portii....au avut un super succes...

 

INGREDIENTE

PT BAZA:

  • 100 ge biscuiti de cacao cu ciocolata
  • 30-40 gr unt

PT CREMA:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 1 lingura cognac
  • 25 gr unt
  • 2 foi de gelatina

PT GLAZURA:

  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pt frisca
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Noire:

Pregatim prima data baza de biscuiti:

Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit,apoi luam formele de aluminiu(din aceste ingrediente mi-au iesit 5) si pe fundul fiecareia punem un strat de biscuiti pe care ii presam cu o lingura.dam la frigider pana se intareste.

Intre timp pregatim crema:

punem gelatina la inmoi pt 5 minute,timp in care topim ciocolata cu 50 ml smantana pe  foc mic,apoi dam deoparte si asteptam sa se racoreasca putin,apoi punem gelatina si amestecam pana se topeste,dupa care adaugam cognacul,untul moale si restul de smantana.

Amestecam bine si compozitia obtinuta o impartim in forme peste baza de biscuiti.

Dam totul la frigider pentru cateva ore, o noapte chiar.

A doua zi pregatim glazura:punem pe baie de aburi ciocolata si smantana,pana se topeste si obtinem o compozitie omogena,apoi dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp scoatem prajiturele din forme,le asezam pe farfurii si punem pe fiecare 2 linguri de glazura,apoi mai dam la rece pana se  intareste.

Decoram dupa plac si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Noire" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Deliciu