Mini-pizza

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 5 Iul 2013 | 5256 vizualizari

 

Si o mini-lectie despre dieta alcalina cu mai multe info aici: http://culinariadaciana.blogspot.ro/2013/07/mini-pizza-si-lectia-despre-alimentatia.html

 

INGREDIENTE

  • ~Pentru aluat
  •  - 250 grame faina alba de spelta;
  • - 1/2 lingurita drojdie uscata;
  • - 160 ml apa calduta;
  • - 1 lingurita seminte de chia;
  • - 1/2 lingurita sare roz de Himalaya.
  • ~Pentru topping~
  • - o jumatate de dovlecel - taiat felii;
  • - o jumatate de vanata - taiata felii;
  • - coaja de la lamaie sau lime;
  • - 20-30 grame feta;
  • - 30 grame branza cremoasa de capra;
  • - 2 catei usturoi;
  • - 2 linguri sos de rosii;
  • - oregano uscat;
  • - piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza:

1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei.


2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat dovlecelul si vanata si le-am asezat crude pe aluat.


3. Pentru sosul de rosii am folosit cel de la Inedit care a fost exceptional si s-a potrivit foarte bine.


4. Se amesteca drojdia cu apa si se mai lasa pentru inca 5 minute.


5. Intr-un bol adanc se cerne faina, se adauga sarea si semintele de chia. Se formeaza un cerc in mijloc si se toarna apa cu drojdia inmuiata. Se amesteca si se framanta bine pe o planseta presarata cu faina pentru 7-10 minute pana se obtine un aluat moale si matasos la atingere. Se poate adauga faina daca mai este necesar.


6. Aluatul se lasa deoparte pentru 30 de minute, conform retetei din carte, insa eu am lasat aluatul pentru 24 de ore in frigider, acoperit cu folie de plastic. Se poate sari peste aceasta etapa insa, deoarece dupa reteta originala, aluatul se poate coace pe loc.


7. Se imparte aluatul in doua sau in patru, depinde cat de mic vreti sa fie aluatul, se formeaza bile mici, se pun pe o tava cu hartie de copt si se aplatizeaza lasand pe margine o bordura mai grosuta, iar in interior se unge cu sos de rosii.


8. Pe un cerc se pun dovleceii, coaja de lamaie, branza feta. Deasupra se presara cu oregano si piper. Pe al doilea cerc se aseaza feliile de vinete, branza de capra, usturoiul pisat sau taiat marunt si oregano (optional).


9. Se introduc in cuptorul incalzit la 200-220 grade. Se lasa 5 minute la copt dupa care se intoarce tava si se mai coace pentru inca 5 minute. Blatul trebuie sa fie usor rumenit cand este gata.

 

TIPS-URI

1

Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun, cu un continut mult mai redus de gluten, insa mult mai bogat in minerale si mai putin procesat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

06.07.2013, 20:43

Arata bine

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 23:14

Ce frumos arata!

monik80 1

19.03.2015, 08:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie