Mini-rulouri cu gem de macese si nuci

de alilianaa in Prajituri, 25 Feb 2014 | 2671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri margarina
  • 300 g faina ( in functie de faina, mai se poate adauga, verificand consistenta aluatului)
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o jumatate borcan gem de macese
  • un pumn de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulouri cu gem de macese si nuci:

Aluatul: faina se cerne si se pune intr-un vas adanc cu sare. Se adauga margarina si bicarbonat stins cu zeama de lamaie si se framanta in uscat. Dupa ce a fost incorporata faina ( rezulta un aluat nelegat) se adauga putin cate putin apa si se framanta pana cand aceasta este incorporata bine. Aluatul rezultat se pune la odihnit cca o ora la frigider.


Nuca se pune la prajit si se taie cu cutitul.


Din aluat am obtinut 4 foi. Se intinde foaie cu foaie, fiecare foaie se unge cu gem de macese si se adauga nuca. Se ruleaza si se taie in portii de masuri potrivite. Mini-rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 30 min.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulouri cu gem de macese si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alilianaa 1

25.02.2014, 20:27

multumesc pentru aprecieri

laura_n 1

26.02.2014, 20:06

tare, tare bune! chiar e buna ideea!

alilianaa 1

01.03.2014, 21:20

Laura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu gem de portocale