Prajitura cu branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2011 | 7984 vizualizari

 

Sa va povestesc de aceasta prajitura delicioasa,putin ratata as zice eu.Este reteta Aneimaria ,ea o numise Lacrima.De cum am vazut-o la ea am zis trebuie sa o fac.Insa cand sa fac bezeaua,de la caldura asta mare mi s-a inmuiat toata,se facu ca apa.Zic nu e nimic ,fac un jeleu tot de visine.Si ce sa vezi?Cand am pus jeleul, branza,cum era ea coapta,a absorbit toata zeama de la jeleu.Rezultatul?Senzational sincer...ca se insiropa branza bine si iese foarte buna!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 130 gr unt
  • 200 gr faina
  • 650 gr visine fara samburi

umplutura de branza:

  • 900 gr branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba

jeleu de visine:

  • 1 mana visine fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi de gelatina(cam 6,7 grame)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu.

Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.

adaugam praful de copt si esenta de vanilie.

apoi faina ,in ploaie.

la urma adaugam untul topit,dar nu cald,ci rece.

umplutura de branza:

branza o mixam cu zaharul,galbenusurile,esenta de rom,iar la urma punem faina.

luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

punem blatul si il intindem cu o spatula.

deasupra asezam visinele scurse de suc.

peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata,pentru a acoperi visinele.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 45-50 minute,pana ce branza se rumeneste frumos,dar nu foarte tare.

apoi o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

jeleul:

punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine(din cel scurs de visinele puse peste blat).

punem pe foc,invartim continuu pana zaharul se topeste ,apoi lasam sa dea 2,3 clocote.

luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.

lasam jeleul pana se raceste,apoi il punem peste prajitura.

acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.

lasam pana se intareste jeleul(asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui jeleul cu o bezea facuta din cele 6 albusuri ramase si cam 150 gr zahar.insa sa le bateti la loc racoros,pentru ca daca le bateti in bucatarie ,si e foarte cald nu se vor intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce