Mini-Rulouri cu Mar

de Gherca Daniela in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 50g unt
  • coaja de la o lamaie (optional)

Umplutura:

  • 4-5 mere
  • 3 linguri pline de zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Rulouri cu Mar:

Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si lasam la crescut 10 min. Ouale le batem spuma cu restul de zahar. Intr-un bol punem faina cu putina sare, amestecam putin cu un tel apoi facem un gol in mijloc si turnam drojdia crescuta, ouale batute cu zaharul, laptele caldut, punem si zaharul vanilat si framantam pana obtinem un aluat elastic . Untul il topim si cand este caldut il turnam peste aluat. Continuam sa framantam pana formam un aluat fara sa se mai lipeasca de maini si usor elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura. Am curatat merele de coaja, le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana s-a evaporat tot siropul de la mere. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 si intindem o foaie pe masa infainata, nu foarte groasa si punem umplutura de mere apoi rulam usor aluatul.


Taiem ruloul cu o ata ( este mai usor pentru noi si nu se desface, fata de cutit), apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu ou batut cu zahar pentru a se rumeni frumos. Asa procedam si cu cealalata parte de aluat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Rulouri cu Mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

25.09.2014, 15:55

Ce faine sunt

deyutzky 1

25.09.2014, 20:52

Like!!

Rocsi 1

25.09.2014, 21:15

Vreau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello