Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2012 | 1411 vizualizari

 

Reteța aceasta am făcut-o sâmbătă și vă spun că e ideală pentru o gustare caldă de weekend sau când vă vin musafiri. Sunt pufoase, intens aromate și se fac în doi timpi și trei mișcări :))!

 

INGREDIENTE

  • • 200 g făină
  • • 4 linguri de parmezan
  • • 5 ouă
  • • 350 ml lapte
  • • cimbru uscat
  • • frunze de rozmarin tocate
  • • sare și piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan:

Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul. În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș.


Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea.Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii.


Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite.


La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil. Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat. Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).


 

TIPS-URI

1

Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

26.01.2012, 20:33

Ma bucur ca v-au placut sufleurile mele chiar si numai din poze!!

mihaelar63 1

08.02.2012, 22:22

Atat de delicate

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:35

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza, morcov si dovlecel