Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2012 | 1338 vizualizari

 

Reteța aceasta am făcut-o sâmbătă și vă spun că e ideală pentru o gustare caldă de weekend sau când vă vin musafiri. Sunt pufoase, intens aromate și se fac în doi timpi și trei mișcări :))!

 

INGREDIENTE

  • • 200 g făină
  • • 4 linguri de parmezan
  • • 5 ouă
  • • 350 ml lapte
  • • cimbru uscat
  • • frunze de rozmarin tocate
  • • sare și piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan:

Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul. În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș.

Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea.Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii.

Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite.

La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil. Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat. Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).

 

 

TIPS-URI

1

Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan-0
Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan-1
Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan-2
Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan-3
Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan-4

COMENTARII (14)

Pur_si_simplu_papa_bun

Pur_si_simplu_papa_bun 1

26.01.2012, 20:33

Ma bucur ca v-au placut sufleurile mele chiar si numai din poze!!

mihaelar63

mihaelar63 1

08.02.2012, 22:22

Atat de delicate

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:35

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!