Minitarte sarate

de janet in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2010 | 4416 vizualizari

 

Sint perfecte pentru o gustare luata in graba!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru aluat:
  • -2 lingurite de drojdie uscata sau 40 gr,proaspata
  • -0 ceasca (200ml)de lapte
  • -1 lingura de zahar
  • -un pachet de margarina
  • -un praf de sare
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de paine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte sarate:

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pina se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut.

Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )si apoi adaugam si zaharul.

Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cind s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina si sarea.

Cum am spus sa iasa un aluat ca de paine. Framintam bine si punem la frigider o ora.

Cit timp aluatul se odihneste, pregatim umplutura pentru mini tarte


Eu am pregatit asa:

-telemea de oi

-ciuperci

-kaizar

Le-am taiat pe toate marunt si le-am amestecat.


Dupa cum vedeti nu am dat gramaje la umplutura, pentru ca fiecare face dupa cum are formele(mai mari sau mai mici)te poti juca cu proportiile.



Dupa ce a trecut timpul de odihna al aluatului,il impartim in 2-3 bucati si sucim cite o foaie nu prea subtire.

Eu mini tartele astea le-am copt in forme de briose(fara hirtie de copt).

Stiind cit este forma de mare ,am decupat aluatul cu gura unei cani, apoi am captusit formele cu el si am pus umplutura.

Dupa ce am pus umplutura , am sucit o alta foaie pe care am decupat-o cu o forma de floare. Am acoperit minitartele si am uns cu ou batut.

Am dat apoi la cuptorul de dinainte incins si le-am lasat(la foc mediu)pina s-au rumenit frumos, cam 30 de min. Cind au fost gata,le-am scos cu grija,le-am pus pe o farfurie si gata gustarea!

Va asigur: sunt grozaveee

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

janet 1

26.03.2010, 12:56

Va multumesc! sa stiti ca aluatul este foarte fraget si din el poti prepara si alte bunatati.

alinaraluca2000 1

26.03.2010, 19:48

imi plac foarte mult minitartele tale

theodora 1

27.03.2010, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec de branza cu masline si sunca