Mix grill cu sos de ciuperci si cartofi la cuptor

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2010 | 6077 vizualizari

 

Va prezint acest fel de mancare usor de realizat si foarte gustos, suficiet de clasic pentru a impaca toate gusturile . Cartofii sunt pregatiti dupa o reteta care mie imi place foarte mult si completeaza excelent platoul si ii da o nota lejera. Este de obicei genul de platou pe care il servesc atunci cand am invitati pe care nu ii cunosc, pana nu le cunosc gusturile, obiceiurile alimentare, prefer sa ofer ceva usor si sa raman intr-o linie mai clasica.

 

INGREDIENTE

  • 8 gratare de piept de pui 
  • 4 gratare de cotlet de porc,
  • sare,
  • piper,
  • condimente de gratare.
  • Pentru sos avem nevoie de 250 de grame de ciuperci champinion,
  • 50 de grame de hribi deshidratati,
  • o lingura ulei de masline, 
  • o lingurita faina ( sau amidon eu prefer Maizena de la Knorr dar am facut si fara el) ,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru garnitura de cartofi avem nevoie de 1 kg de cartofi albi,
  • o lingura smantana,
  • o nuca de unt,
  • 50 ml lapte,
  • cateva frunze de salvie si o crenguta de rozmarin,
  • sare,
  • piper.
  • un fir de nucsoara, optional.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix grill cu sos de ciuperci si cartofi la cuptor:

Preparare : pregatim gratarele, le facem cu condimente si ierburi aromate maruntite si le lasam la frigider pentru o ora .


Se pun cartofii la fiert in coaja si selasa la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute. Dupa aceea de racesc si se taie fiecare cartof in jumatate . Cu o lingura se ia miezul de la fiecare cartof, lasandu-se doar o margine de aproximativ un cm la fiecare cartof. Intr-un vas mai mare se mixeaza un piure de cartofi facut din cartofii scosi cu lingura, smantana, unt,laptele fierbinte, sare,piper si ierburile aromate maruntite ( eventual putina nucsoara) .


Se umplu cu aceasta compozitie cartofii si se presara pe fiecare dintre ei 2-3 ace de rozmarin si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 20-30 minute.


Intre timp cand sunt pe terminate cartofii se pun gratarele la facut si se prepara sosul de ciuperci . Rehidratam hribii cu 100 ml de apa clocotita si apoi tocam marut ciupercile. Intr-un vas punem la incins o lingura de ulei de masline si adaugam ciupercile maruntite, adaugam sare si piper si dupa cateva minute adaugam apa calda in care au fost rehidratati hribii si lasam sa clocoteasca timp de 10 minute. Dupa ce au fiert ciupercile adaugam o lingurita de faina amestecata cu putina apa rece ( sau amidon alimentar ) si mai condimentam daca este cazul.


Se face un platou pentru fiecare persoana cu 2-3 cartofi, 2 gratare de pui si unul de porc peste care presaram o ligura de sos de ciuperci. Pentru decor am facut pe fiecare platou 2 flori din morcov. Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix grill cu sos de ciuperci si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Adinacarla 1

05.02.2010, 21:38

foarte bine arata preparatul tau...

Bya Ralu 1

26.08.2013, 18:31

ce bunatate

roxana_simona 1

09.09.2013, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mazare scazuta cu piept de pui