Mix legume si pancetta in sos de rosii

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 22 Ian 2017 | 2957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 200 gr pancetta
  • 200 gr naut fiert
  • 200 gr fasole fiarta
  • 250 ml suc de rosii
  • patrunjel
  • ulei
  • zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix legume si pancetta in sos de rosii:

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de semintele din interior. Apoi, il taiem in cuburi potrivite ca marime .

Intr-o tigaie, punem putin ulei si cand acesta s-a incins, punem la calit ceapa impreuna cu pancetta, ardeiul si morcovul. 

Cand ceapa a prins culoare, adaugam fasolea si nautul si potrivim de sare. Lasam la foc potrivit, circa 10 minute. 

Adaugam apoi sucul de rosii si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem putin zahar ( in cazul in care sucul de rosii este acrisor), un pahar cu apa si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand sucul a scazut ( lasam sa scada dupa preferinta ), dam tigaia de pe foc, presaram piper si patrunjel tocat fin. 

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix legume si pancetta in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole teci