Moelleux à la noix de coco

de Sylvia in Prajituri, 7 Mai 2010 | 3072 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de realizat si gustoasa, copiii o adora, una din retetele clasice ale bucatarie franceze. Dincolo de titlu :) este una din cele mai simplu de realizat prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 230 grame de faina,
  • 150 grame de zahar,
  • 150 grame de unt,
  • 150 grame de cocos,
  • 4 oua,
  • un pahar de lapte ( 200 ml am pus eu )  ,
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux à la noix de coco:

Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza bine, pana se albesc. Adaugam apoi untul topit si faina putin cate putin pana se incorpozeaza toata. Punem apoi laptele si la sfarsit nuca de cocos si zaharul vanilat, obtinand astfel un aluat dens.


Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas pana obtinem o compozitie densa ca si pentru bezea.


Se amesteca cu grija cele doua compozitii si se pun intr-o tava pentru tarta unsa bine cu unt in prealabil.


Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute in functie de cuptor . Se serveste calduta si este delicioasa, fiind o prajitura simpla perfecta la o cana de ceai. Va doresc pofta buna .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux à la noix de coco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sylvia 1

08.05.2010, 17:23

Ionela

Raluca 1

09.05.2010, 09:16

Am facut-o si eu aseara si taaaare buna mai e! Acum mai lipseste doar soacra

gaby_duceag 1

09.05.2010, 09:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bombite de branza cu cocos