Moşocoarne cu prune

de botcrina in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 8801 vizualizari

 

Reţeta asta se transmite la noi din mamă în fiică, îmi amintesc cum ne făcea străbunica, în cuptorul de pâine, odată cu pâinea, era aşa ca un fel de desert, sau ne făcea pâinici micuţe cu câte un ou înfipt în ele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • 400 ml apă călduţă
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 400 g prune congelate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 zahăr vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moşocoarne cu prune:

Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării.

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă de zahăr şi 50 de ml apă călduţă, lăsăm la înflorit.

După ce a înflorit frumos preparăm aluatul împreună cu  făina rămasă, restul de apă şi sarea.

Frământăm bine iar la final adăugăm o lingură de ulei călduţ, mai frământăm cât să se încorporeze uleiul şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp preparăm umplutura din prune cu zahăr, scorţişoară şi vanilie.

Ungem tava cu ulei şi tapetăm cu făină.

Scoatem aluatul din bol, presărăm făină pe masă şi întindem o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Tăiem foaia în cubuleţe. Aşezăm cu o lingură prune pe fiecare cubuleţ.

Împăturim cele 4 capete bine ca să nu iasă siropul apoi întoarcem moşocoarna cu capetele în jos şi o aranjăm în tavă. Procedăm la fel cu tot aluatul până terminăm.

Încălzim cuptorul şi coacem moşocoarnele la o temperatură de 180 de grade aproximativ 50 de minute, până devin rumene şi au fundul tare.

Când sunt gata se stropesc cu apă şi zahăr şi se acoperă cu un prosop.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

pentru acest preparat cele mai bune prune sunt cele Bistriţe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Moşocoarne cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

05.04.2013, 20:51

RuxyRux 1

05.04.2013, 20:53

Ce bunatate!

Rocsi 1

05.04.2013, 21:13

Super bune cred ca sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu prune