Moşocoarne cu prune

de botcrina in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 5407 vizualizari

 

Reţeta asta se transmite la noi din mamă în fiică, îmi amintesc cum ne făcea străbunica, în cuptorul de pâine, odată cu pâinea, era aşa ca un fel de desert, sau ne făcea pâinici micuţe cu câte un ou înfipt în ele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • 400 ml apă călduţă
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 400 g prune congelate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 zahăr vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moşocoarne cu prune:

Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării.


Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă de zahăr şi 50 de ml apă călduţă, lăsăm la înflorit.


După ce a înflorit frumos preparăm aluatul împreună cu făina rămasă, restul de apă şi sarea.


Frământăm bine iar la final adăugăm o lingură de ulei călduţ, mai frământăm cât să se încorporeze uleiul şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.


Între timp preparăm umplutura din prune cu zahăr, scorţişoară şi vanilie.


Ungem tava cu ulei şi tapetăm cu făină.


Scoatem aluatul din bol, presărăm făină pe masă şi întindem o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Tăiem foaia în cubuleţe. Aşezăm cu o lingură prune pe fiecare cubuleţ.


Împăturim cele 4 capete bine ca să nu iasă siropul apoi întoarcem moşocoarna cu capetele în jos şi o aranjăm în tavă. Procedăm la fel cu tot aluatul până terminăm.


Încălzim cuptorul şi coacem moşocoarnele la o temperatură de 180 de grade aproximativ 50 de minute, până devin rumene şi au fundul tare.


Când sunt gata se stropesc cu apă şi zahăr şi se acoperă cu un prosop.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

pentru acest preparat cele mai bune prune sunt cele Bistriţe;

Daca ti-a placut reteta noastra "Moşocoarne cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

05.04.2013, 20:51

RuxyRux 1

05.04.2013, 20:53

Ce bunatate!

Rocsi 1

05.04.2013, 21:13

Super bune cred ca sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune