Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Sep 2015 | 1829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii proaspete, curatate de "barba" si spalate bine
  • 2 linguri unt
  • 1 praz mic, tocat
  • 1 esalota mica, tocata
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 1 foie dafin
  • sare/piper
  • 230 ml vin alb
  • 2 linguri creme fraiche
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • bagheta pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moules Marinières (Midii in stil marinaresc):

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug.


Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand frecvent, pana incep sa se deschida. Se scot pe un platou. Cele care nu se deschid, se arunca.


Sosul in care au fiert midiile se amesteca cu restul de unt si creme fraiche, folosind un tel. Se adauga midiile inapoi in tigaie, impreuna cu sucul si coaja de lamaie si patrunjelul.


Se servesc imediat cu bagheta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

deyutzky 1

10.09.2015, 23:07

Like!

-Licurici- 1

11.09.2015, 08:29

Ce bune sunt midiile!

Bya Ralu 1

12.09.2015, 21:48

excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos de legume