Creveti Saganaki

de Rocsi in Fructe de mare, 27 Apr 2022 | 4416 vizualizari

 

O reteta greceasca usor de pregatit si apetisanta pentru cei care iubesc fructele de mare. A cumparat sotul niste creveti si cica, pregateste si tu ceva bun cu ei. Eu nefiind consumatoare de fructe de mare, nu pot sa spun ca sunt o experta in a le pregati, dar de atatia ani de cand am blogul, mi-au trecut prin fata ochilor foarte multe retete. M-am oprit la aceasta, pentru ca stiam ca va fi pe placul lui si al mamei. Am cumparat si niste feta, in rest aveam deja restul ingredientelor. Sa o pregatiti si voi, sa ii serviti cu cei dragi si sa va ganditi la zilele insorite de vara!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr creveti prefierti
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie de rosii decojite intregi (400 gr)
  • sare
  • piper
  • 100 gr feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti Saganaki:

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le tocati marunt. Incingeti o tigaie, puneti uleiul de masline. Puneti crevetii, ii lasati cam 2-3 minute, nu mai mult, apoi ii scoateti cu o paleta pe un platou. In aceeasi tigaie adaugati ceapa cu ustroiul. La sotati 1 minut, apoi adaugati ardeiul kapia. Amestecati si puneti putina apa calduta. Lasati sa se patrunda bine ceapa, apoi dati drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul lor. Presarati sare si piper dupa gust. Amestecati, lasati sa dea cateva clocote si sa scada din sos, dar nu de tot. La final adaugati si crevetii, amestecati usor si trageti tigaia de pe foc. Rasturnati totul intr-un vas ceramic. Branza feta o rupeti cu mana si o asezati deasupra, din loc in loc. Introduceti totul in cuptorul incins, la 190 de grade, cam 15 minute, pana branza se topeste usor. Cand este gata, scoateti preparatul din cuptor. Tocati putin patrunjel verde si il presarati deasupra. Ai mei au servit cu felii de bagheta, pe care le-am bagat in cuptor, le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper si putin oregano. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti