Creveti Saganaki

de Rocsi in Fructe de mare, 27 Apr 2022 | 4375 vizualizari

 

O reteta greceasca usor de pregatit si apetisanta pentru cei care iubesc fructele de mare. A cumparat sotul niste creveti si cica, pregateste si tu ceva bun cu ei. Eu nefiind consumatoare de fructe de mare, nu pot sa spun ca sunt o experta in a le pregati, dar de atatia ani de cand am blogul, mi-au trecut prin fata ochilor foarte multe retete. M-am oprit la aceasta, pentru ca stiam ca va fi pe placul lui si al mamei. Am cumparat si niste feta, in rest aveam deja restul ingredientelor. Sa o pregatiti si voi, sa ii serviti cu cei dragi si sa va ganditi la zilele insorite de vara!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr creveti prefierti
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie de rosii decojite intregi (400 gr)
  • sare
  • piper
  • 100 gr feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti Saganaki:

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le tocati marunt. Incingeti o tigaie, puneti uleiul de masline. Puneti crevetii, ii lasati cam 2-3 minute, nu mai mult, apoi ii scoateti cu o paleta pe un platou. In aceeasi tigaie adaugati ceapa cu ustroiul. La sotati 1 minut, apoi adaugati ardeiul kapia. Amestecati si puneti putina apa calduta. Lasati sa se patrunda bine ceapa, apoi dati drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul lor. Presarati sare si piper dupa gust. Amestecati, lasati sa dea cateva clocote si sa scada din sos, dar nu de tot. La final adaugati si crevetii, amestecati usor si trageti tigaia de pe foc. Rasturnati totul intr-un vas ceramic. Branza feta o rupeti cu mana si o asezati deasupra, din loc in loc. Introduceti totul in cuptorul incins, la 190 de grade, cam 15 minute, pana branza se topeste usor. Cand este gata, scoateti preparatul din cuptor. Tocati putin patrunjel verde si il presarati deasupra. Ai mei au servit cu felii de bagheta, pe care le-am bagat in cuptor, le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper si putin oregano. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

de laura_n 7

ieri la 17:42

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

pe 11.04 la 13:53

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

pe 10.04 la 14:04

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi