Spaghetti cu scoici

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Oct 2010 | 6651 vizualizari

 

O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, o mancare lejera plina de Omega 3 si cel mai important extrem de usor de realizat, perfecta daca iti plac fructele de mare .

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 3 portii avem nevoie de
  • 150 de grame de spaghetti,
  • 750 scoici  proaspete,
  • o tija de telina proaspata,
  • o jumatate de ardei rosu  taiat cubulete,
  • un catel sau doi de usturoi taiat marunt de tot,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb demisec ,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • ierburi aromate proaspete ( coriandru sau patrunjel, eu am pus coriandru de  data aceasta)
  • ( ar mai fi mers si 2-3 rosii cerise taiate in 4 dar chiar nu aveam in casa )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu scoici:

Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate.


Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa rece sa iasa tot nisipul din ele si sa le inlaturati intotdeauna pe cele deschise pentru ca nu mai sunt bune daca s-au deschis inainte de preparare. Dupa ce am pus scoicile turnam vinul alb si dam focul mai tare sa se faca repede .


Totul se desfasoara repede, in 2-3 minute este gata, atunci cand sunt desfacute scoicile putem sa dam focul pe minim si adaugam pastele fierte in prealabil in apa si sare dar lasate al dente, pentru fructele de mare pentru ca sunt mai gustoase. Amestecam cu grija sa se patrunda si pastele de sos si inchidem focul. Se servesc imediat si sunt minunate la gust, indiferent de sezon mereu gasesc aceste paste un deliciu singura conditie este sa iti placa fructele de mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

lia maria 1

28.10.2010, 09:59

Ooooooo ce minunatie ai gatit aici arata foarte bine cat despre gust

Sylvia 1

28.10.2010, 15:43

Ina de nu imi ziceai tu ca la prosti nu ma prindeam ce e cu "scoci " ce dusa sunt

Sylvia 1

28.10.2010, 15:44

Multumesc de laude

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu scoici