Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură

de madi_marin in Dulciuri, 24 Mai 2014 | 3032 vizualizari

 

Deliciu

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată
  • 3 foi de gelatină
  • 200 ml frişcă lichidă bătută spumă
  • esenţă de mentă
  • 300 g zmeură
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură:

Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece cât să le acopere. Se lasă la hidratat 10 minute (cam până se pregăteşte compoziţia de ciocolată).

Într-un vas se pun frişca lichidă şi ciocolata. Se amestecă la foc mic până se obţine o consistenţă omogenă şi ciocolata s-a topit complet. Se dă la răcorit.

Gelatina hidratată se scurge de apă şi se pune într-un imbric , la foc foarte mic, până devine lichidă. Atenţie să nu fiarbă, doar să se dizolve complet!

În compoziţia de ciocolată se pun întâi gelatina, apoi frişca bătută şi esenţa de mentă. Se amestecă bine şi se pune compoziţia la congelator , să capete consistenţă.

Se poate încorpora zmeura în mousse sau se serveşte alături.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide