Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

de bucatarasa in Dulciuri, 25 Mai 2024 | 614 vizualizari

 

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert
Principalele ingrediente ale mousse-ului de ciocolata sunt ciocolata, ouale, zaharul si smantana. Acestea sunt combinate pentru a crea o structura aerata, de obicei prin includerea de albusuri de ou batute spuma sau frisca batuta, care confera desertului textura caracteristica. Exista multe variatii ale retetei, unele includand si alte arome sau alcool, pentru a adauga complexitate gustului.



Mousse-ul de ciocolata poate fi servit in diverse moduri: ca atare, in pahare individuale, in torturi sau prajituri, si este adesea decorat cu fructe, frisca sau fulgi de ciocolata. Este un desert versatil, potrivit pentru diverse ocazii, de la cinele intime la evenimente festive.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert
  • 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • Un praf de sare
  • Esenta de vanilie (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert:

Cum se prepara Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

Pregatirea ciocolatei:
Rupe ciocolata in bucati mici si topeste-o pe baie de aburi (bain-marie) sau in cuptorul cu microunde, amestecand din cand in cand pana devine neteda si lucioasa. Lasa ciocolata sa se raceasca usor.
Separati ouale:
Separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile intr-un bol mare si galbenusurile intr-un alt bol.
Batut galbenusurile:
Adauga zaharul si un praf de sare peste galbenusuri. Bate cu un mixer pana cand amestecul devine deschis la culoare si cremos. Adauga ciocolata topita si amesteca bine.
Batut smantana:
Intr-un bol separat, bate smantana pentru frisca pana devine ferma si formeaza varfuri moi. Adauga esenta de vanilie, daca folosesti.
Batut albusurile:
Intr-un bol curat si uscat, bate albusurile pana se formeaza varfuri ferme.
Combinarea ingredientelor:
Incorporeaza cu grija frisca batuta in amestecul de ciocolata si galbenusuri, folosind o spatula si miscari de impaturire, pentru a mentine aerul in compozitie.
Adauga apoi albusurile batute, treptat, folosind aceeasi tehnica de impaturire, pana cand amestecul este omogen si aerat.
Racirea mousse-ului:
Toarna mousse-ul in pahare individuale sau intr-un bol mare si acopera-le cu folie alimentara. Lasa-le la frigider pentru cel putin 2 ore, de preferat peste noapte, pentru a se seta complet.
Servire:
Serveste mousse-ul rece, decorat cu fulgi de ciocolata, fructe proaspete, frisca batuta sau menta, dupa preferinte.
Recomandam si rulada cu ciocolata, tiramisu sau lava cake

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de lamaie