Desert Tiramisu

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 134648 vizualizari

 

Cel mai bun tiramisu l-am mancat la mama lui, in Italia, la Venetia, o nebunie! Am o reteta care se apropie cel mai mult de ce-am mancat acolo, se face foarte rapid, e un desert rafinat, bun de impresionat soacra :)) Cand cumparati ingredientele nu va zgarciti :), luati ce e mai bun si doar asa o sa va iasa delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone de 250 g
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 600 ml cafea indulcita
  • piscoturi (un pachet mare, cu 4 randuri)
  • cacao si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Mai intai pregatim cafeaua cu zahar, fiecare dupa gustul lui si o lasam sa se raceasca.


Galbenusurile le batem cu zaharul, pana se albesc si se dubleaza volumul, adaugam mascarpone RECE, amestecam incet, apoi vanilia, coniacul si albusul batut spuma. Cand amestecam albusul ne folosim de o lingura, sau o spatula, nu de mixer. Amestecam usor, de jos in sus, pana obtinem o crema pufoasa si aerata.


Intr-o tava adanca punem un rand de piscoturi, pe care le inmuiem rapid in cafea, apoi un rand de crema, iar piscoturi, iar crema…si terminam cu un strat de crema. Deasupra cernem cacao din belsug. Se lasa la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi galbenusurile crude, ele se pot bate cu zaharul la bain-marie si lasate apoi sa se raceasca, dar albusul se pune spuma, deci CRUD :)

2

Se poate folosi cafea fara cofeina, daca mananca si copiii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Oana 1

17.11.2014, 20:27

Vion, poti sa bati galbenusurile cu zaharul la bain marie pana se ingroasa si atunci nu mai sunt crude. Daca faci crema cu mascarpone si frisca nu mai are acelasi gust...

Vion 1

19.11.2014, 15:12

multumesc de sfat, asa o sa fac

daniela63 1

22.12.2015, 15:13

in loc de albusuri poti pune 250g frisca naturala nu sintetica..gustul e delicios...cacao se pune doar inainte de servire,asa isi pastreaza aroma de cacao care e foarteimportanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac