Cozonac cu ciocolata

de noiinbucatarie in Prajituri, 20 Apr 2016 | 769 vizualizari

 

Cat de bun este cozonacul! Mie imi place cel mai mult cald, as manca 1 intreg! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cozonac-pufos/

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg faina
  • 1 kg lapte
  • 10 oua
  • 100 g drojdie proaspata
  • 500 ml ulei
  • 600 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 50 g cacao
  • nuci maruntite
  • esenta de rom
  • stafide
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata:

Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba.


Se cerne faina de 2 ori.


Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand incepe sa se dospeasca. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, cu lamaia rasa si esenta.


Se adauga peste maiaua dospita laptele caldut si ouale si se framanta. Uleiul se adauga treptat in timp ce framantam. Trebuie sa ii framantam bine ca sa iasa pufosi, aprox. 30 de minute i-am framantat. Aluatul rezultat este moale, uleios si nelipicios. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat apoi la dospit aprox. 60-70 de minute.


Intre timp pregatim umplutura: batem spuma albusurile, adaugam zaharul, cacao, stafide si nuca macinata si amestecam. Va rezulta o pasta groasa.


Cand este dospit se imparte aluatul in 10 parti egale.


Se intide pe rand, cate o foaie ovala, cu mana, iar pe mijlocul foii punem ciocolata si prindem marginile, va rezulta un rulou. Rulam cate 2 rulouri sa rezulte ca o impletitura si punem in tavile tapetate cu hartie de copt.


Mai lasam la dospit 20 de minute si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra,se pune folie de aluminiu peste cozonaci si se lasa la cuptor in continuare pana cand se coc.


Cand au fost gata i-am uns cu sirop facut din apa cu zahar si am presarat zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune nuca si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

21.04.2016, 08:56

noiinbucatarie 1

21.04.2016, 09:36

Camelya 1

12.05.2016, 11:32

Bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si pepite de ciocolata