Cozonac cu ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Apr 2016 | 901 vizualizari

 

Cat de bun este cozonacul! Mie imi place cel mai mult cald, as manca 1 intreg! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cozonac-pufos/

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg faina
  • 1 kg lapte
  • 10 oua
  • 100 g drojdie proaspata
  • 500 ml ulei
  • 600 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 50 g cacao
  • nuci maruntite
  • esenta de rom
  • stafide
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata:

Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba.


Se cerne faina de 2 ori.


Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand incepe sa se dospeasca. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, cu lamaia rasa si esenta.


Se adauga peste maiaua dospita laptele caldut si ouale si se framanta. Uleiul se adauga treptat in timp ce framantam. Trebuie sa ii framantam bine ca sa iasa pufosi, aprox. 30 de minute i-am framantat. Aluatul rezultat este moale, uleios si nelipicios. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat apoi la dospit aprox. 60-70 de minute.


Intre timp pregatim umplutura: batem spuma albusurile, adaugam zaharul, cacao, stafide si nuca macinata si amestecam. Va rezulta o pasta groasa.


Cand este dospit se imparte aluatul in 10 parti egale.


Se intide pe rand, cate o foaie ovala, cu mana, iar pe mijlocul foii punem ciocolata si prindem marginile, va rezulta un rulou. Rulam cate 2 rulouri sa rezulte ca o impletitura si punem in tavile tapetate cu hartie de copt.


Mai lasam la dospit 20 de minute si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra,se pune folie de aluminiu peste cozonaci si se lasa la cuptor in continuare pana cand se coc.


Cand au fost gata i-am uns cu sirop facut din apa cu zahar si am presarat zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune nuca si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

21.04.2016, 08:56

Rahela Velicu 1

21.04.2016, 09:36

Camelya 1

12.05.2016, 11:32

Bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, nuci si caramel