Pancakes cu banane caramelizate

de Criss in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 1742 vizualizari

 

La noi clatitele au o zi aproape in fiecare saptamana, pentru ca sotului meu ii plac tare mult. Ce-i drept nu aceste clatite americane ci banalele clatite subtiri umplute cu dulceata. Azi am ales sa fac niste pancakes cu banane caramelizate si pot spune ca au fost un fiasco. Nu spun ca nu mi-au placut, insa gustul a fost departe de asteptarile mele. Iar sotului meu nu i-au placut deloc. :( A zis ca bananele caramelizate au gust ciudat. :D Asa-i daca e obisnuit toata ziua cu ceva dulce....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 150-200 ml lapte
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • 6-7 linguri faina

Pentru caramel:

  • 7 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 2 banane
  • 3 clementine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu banane caramelizate:

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma tare. Pentru aceste clatite avem nevoie de o tigaie de teflon. Se pune compozitia in tigaie iar in momentul in care apar niste bule se intoarce clatita pe partea cealalta. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga untul si cand zaharul caramel s-a dizolvat, se adauga si bananele taiate bucati. Eu am avut cateva clementine care sdeja erau ofilite si ca sa nu le arunc, le-am pus si pe ele langa banane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

07.02.2013, 15:04

nu pot sa cred ca nu sunt la fel de delicioase pe cat arata

T I M E A 1

07.02.2013, 17:37

bune, bune

Sim0na 1

07.02.2013, 19:08

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu glazura de unt şi scorţişoară